Μικτά πρόσημα στη Wall εν μέσω αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού

Μικτά πρόσημα στη Wall εν μέσω αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού

Πτωτικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κινήθηκαν οι δείκτες στην Wall Street, καθώς η αύξηση άνω του αναμενόμενου των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας προκαλούν απαισιοδοξία και επιφυλακτικότητα στους επενδυτές, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται σε μία σειρά Πολιτειών προκαλεί φόβο για νέα μέτρα περιορισμού.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 39 μονάδων ή 0,15% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 26.080 μονάδες. Αντίθετα, οριακά κέρδη σημείωσε ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, κλείνοντας στις 3.114 μονάδες.

Παράλληλα, οριακή άνοδο 0,33% κατέγραψε ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 9.943 μονάδες.

Σχετικά με την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, το υπουργείο Εργασίας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα πως συνολικά 1,5 εκατ. Αμερικανοί κατέθεσαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 13 Ιουνίου, με τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων από τα μέσα Μαρτίου να ανέρχεται πλέον σε περισσότερα από τα 48 εκατ.

Παράλληλα, οι νέες αιτήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση κατά 1,3 εκατ.