Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές μετά από το θετικό ξεκίνημα

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές μετά από το θετικό ξεκίνημα

Μικρές απώλειες καταγράφουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, παρά το αρχικά θετικό ξεκίνημα νωρίτερα, καθώς μια προκαταρκτική συμφωνία για τερματισμό του εμπορικού πολέμου Κίνας - ΗΠΑ, χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους αναλυτές ως μια «ανακωχή» περισσότερο, παρά ως πραγματική συμφωνία.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,66% και κινείται στις 389.03 μονάδες. 

Στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,5%, ευρισκόμενος στις 12.448 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,6% στις 5.632 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100, που χάνει 0,35% και κινείται στις 7.221 μονάδες. 

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι δείκτες της περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB, ο οποίος καταγράφει απώλειες 0,55% και κινείται στις 22.044 μονάδες και τον ισπανικό IBEX 35, να βρίσκεται στις 9.220 με πτώση 0,6%.

Αναφορικά με την προκαταρκτική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας για τερματισμό του μεταξύ τους εμπορικού πολέμου, η πλειονότητα των οικονομικών αναλυτών ανέφερε πως αυτή δεν καλύπτει επαρκώς τα πλέον ακανθώδη ζητήματα που ταλανίζουν τις εμπορικές σχέσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, προειδοποιώντας παράλληλα, πως οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να καταρρεύσουν προτού καν καθαρογραφεί η πρώτη φάση της συμφωνίας.

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σοβεί εδώ και περίπου ενάμιση έτος, αλλά μετά τον 13ο κύκλο συνομιλιών της προηγούμενης εβδομάδας, ο Πρόεδρος Τραμπ την Παρασκευή ανακοίνωσε πως οι δύο πλευρές κατέληξαν στην πρώτη φάση μιας συμφωνίας, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.