7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Μικρά κέρδη στην Wall Street με τον S&P 500 να διευρύνει το ρεκόρ του

Μικρά κέρδη στην Wall Street με τον S&P 500 να διευρύνει το ρεκόρ του

Με θετικά πρόσημα και τον διευρυμένο δείκτη S&P 500 βαθύτερα στο πεδίο των ρεκόρ κινείται η αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να θεωρούν παροδική την αύξηση του πληθωρισμού στα υψηλότερα επίπεδά του από το 2008, την ώρα που η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζει να αυξάνει ρυθμούς με την άρση των περιορισμών της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο S&P 500 κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό στις 4.249 μονάδες και κινείται με μικρή άνοδο 0,07%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,1% κινούμενος στις 34.497 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq που καταγράφει άνοδο 0,11% και βρίσκεται στις 14.035 μονάδες.

Στην κορυφή του Dow Jones βρίσκεται η Goldman Sachs με άνοδο 1%, ενώ οι Apple, Amazon και Netflix κινούνται όλες «στο πράσινο», με σημαντική ώθηση από το γεγονός ότι το δεκαετές ΗΠΑ είδε την απόδοσή του να υποχωρεί στο 1,44% σήμερα, ενώ κατά τη διάρκεια του 2021 είχε φτάσει έως και το 1,77%.

Και αυτό μία ημέρα αφότου τα στοιχεία έδειξαν ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή σημείωσε αύξηση κατά 5% σε ετήσια βάση, ενισχυμένος κατά 0,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ελαφρώς πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Όπως σχολιάζει ο Κρεγκ Τζόνσον, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Piper Sandler, «ενώ η έκθεση για τον ΔΤΚ ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις, η αγορά δεν έδειξε να της προκαλεί έκπληξη και αφομοίωσε τα δεδομένα ως μεταβατικά προς ώρας».

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,75%, ωστόσο ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 βρίσκεται στο +0,32% και πλην απροόπτου θα συμπληρώσει την τρίτη διαδοχική ανοδική του εβδομάδα.

Παρομοίως, ο Nasdaq βρίσκεται στο 1,7% και οδεύει για τη δική του τέταρτη κερδοφόρα εβδομάδα.