Μικρά κέρδη στη Wall Street

Μικρά κέρδη στη Wall Street

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street,  με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις πολιτικές εξελίξεις των ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 31.068,69 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε στις 3.801,19 με οριακή άνοδο κατά 0,04% και ο Nasdaq ψηλότερα κατά 0,28% στις 13,072.43 μονάδες.

Χθες, οι Δημοκρατικοί παρουσίασαν νομοσχέδιο για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «εντελώς γελοία» τη διαδικασία παραπομπής του, για δεύτερη φορά. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για επίσκεψη στο Άλαμο του Τέξας, όπου θα επιθεωρήσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ο Τραμπ είπε ότι υπάρχει «τεράστιος θυμός» για τις ενέργειες που γίνονται για την παραπομπή του, προσθέτοντας: «Δεν θέλω βία».

Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν με την ανάληψη των καθηκόντων από τον Μπάιντεν να δρομολογήσει τις διαδικασίες για άλλο ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας που γνωρίζει και πάλι ισχυρές πιέσεις από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα.