Μέτρια κέρδη στη Wall Street λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Μέτρια κέρδη στη Wall Street λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Με μέτρια κέρδη κινούνται οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, σε μια ημέρα όπου οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν λιγότερο λόγω της παραμονής των Χριστουγέννων.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,07% στις 30.180 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 9,44 μονάδες ή 0,26%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 59,75 μονάδων στις 12.820 μονάδες.

Στα νέα της ημέρας, οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έβαλαν «φρένο» σε προσπάθεια των πλειοψηφούντων Δημοκρατικών στο σώμα να αυξήσουν το ποσό της άμεσης επιχορήγησης στα αμερικανικά νοικοκυριά μέσω του πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας από τα 600 στα 2.000 δολάρια, όπως είχε ζητήσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της κινεζικής Alibaba «βυθίζεται» κατά 10%, καθώς ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου βρίσκεται στο στόχαστρο των αντιμονοπωλιακών αρχών της Κίνας για τις πρακτικές της.

Στο μέτωπο της πανδημίας, παρά τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού των ΗΠΑ, η αγορά παραμένει ανήσυχη. Τα Κέντρα Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ ανέφεραν ότι άνω του 1 εκατ. άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί μέχρι και την Τετάρτη ενάντια στον κορονοϊό, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 20 εκατ. άνθρωποι στη χώρα. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 3.411 από 3.239, σηματοδοτώντας τη δεύτερη χειρότερη ημέρα από την έναρξη της πανδημίας. Επίσης, οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 1.702 φτάνοντας το αρνητικό ρεκόρ 119.463 την Τετάρτη.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι επιτεύχθηκε μια ιστορική συμφωνία για τη μελλοντική εμπορική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια εβδομάδα πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου του Brexit.