Μεικτές τάσεις και οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Μεικτές τάσεις και οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Μεικτές τάσεις και οριακές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωαγορές την τελευταία ημέρα της εβδομάδας με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής σχετικά με τις εξελίξεις για την κυκλοφορία ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Τα θετικά νέα σχετικά με τα πιθανά εμβόλια για τη θεραπεία του Covid-19 είχαν ως αποτέλεσμα ισχυρά κέρδη στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, αλλά έχουν προκύψει αμφιβολίες σχετικά με την ορθότητα των αποτελεσμάτων του εμβολίου της AstraZeneca.

Ο όγκος συναλλαγών είναι σχετικά χαμηλός ενώ υπενθυμίζεται ότι χτες η Wall Street ήταν κλειστή ενώ σήμερα θα λειτουργήσει λιγότερες ημέρες λόγω της χθεσινής Ημέρας των Ευχαριστιών.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,2% με τους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX βρίσκεται στις 13.277 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,22%, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 που ενισχύεται κατά 0,19% στις 5.575 μονάδες. Στην Μεγάλη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,92%,

Στα μάκρο της ημέρας που επηρεάζουν τις ευρωαγορές, τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα αντέστρεψαν τις απώλειες που κατέγραψαν εξαιτίας της πανδημίας και εμφάνισαν αύξηση 28,2% για το πρώτο δεκάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως συνεχίζει να ανακάμπτει.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Παρασκευή, υποχωρώντας από το υψηλό οκτώ μηνών στο λεπτό εμπόριο, δεδομένης της αργίας των ΗΠΑ και καθώς οι έμποροι προσβλέπουν στη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας των μεγάλων παραγωγών πετρελαίου.

Στα εμπορεύματα, το συμβόλαιο του αργού υποχωρεί κατά 1,7% στα 44,94 δολάρια το βαρέλι, με το συμβόλαιο του Brent καταγράφει πτώση  0,3% στα 47,84 δολάρια. Και τα δύο συμβόλαια κλείνουν την εβδομάδα με κέρδη περίπου 6%

Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, ο χρυσός κερδίζει 0,1% στα 1.806,25 $/ουγκιά,  ενώ η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματεύεται πάνω από το1,19, στα 1,1925.