Μεγάλη «επιστροφή» 360 μονάδων για τον Dow Jones

Μεγάλη «επιστροφή» 360 μονάδων για τον Dow Jones

Με οριακές μεταβολές και μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από την «επιστροφή» του Dow Jones σε θετικό έδαφος ενώ βρέθηκε να χάνει μέχρι και 360 μονάδες. 

Για αυτή την εντυπωσιακή στροφή, σημαντική συμβολή είχε ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ που κατεύνασε τις ανησυχίες για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων αλλά και για τον πληθωρισμό. 

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρος ως προς τη δέσμευση της Fed να διατηρήσει την υφιστάμενη διευκολυντική νομισματική της πολιτική , διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η ανεργία αλλά και ο πληθωρισμός απέχουν αρκετά ακόμα από τους στόχους που έχει θέσει.

«Η οικονομία απέχει πολύ από τους στόχους μας για την απασχόληση και τον πληθωρισμό και είναι πιθανό να χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιτευχθεί σημαντική περαιτέρω πρόοδος», ανέφερε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Fed, στα σχόλια του στην Επιτροπή τραπεζικών υποθέσεων της Γερουσίας.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,05% στις 31.537 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0.5% στις 13.465 μονάδες.Ο S&P 500 κέρδισε 0,13% και έκλεισε στις 3.881 μονάδες. 

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, τα στοιχεία για την αγορά κατοικίας που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι παρέμεινε σε ανοδική τροχιά τον Δεκέμβριο, με τις τιμές κατοικιών να εμφανίζουν σημαντική άνοδο κατά 10,4% σε σχέση με τον Νοέμβριο, τη μεγαλύτερη τα τελευταία επτά χρόνια.