7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Με νέα ρεκόρ των S&P και Dow Jones έκλεισε η εβδομάδα στη Wall Street

Με νέα ρεκόρ των S&P και Dow Jones έκλεισε η εβδομάδα στη Wall Street

Με χαμόγελα ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στη Wall Street, με τον S&P και τον Dow Jones να σημειώνουν νέα ιστορικά υψηλά, παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές ήταν απογοητευμένοι από τα στοιχεία των προσλήψεων για τον μήνα Απρίλιο, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Σε αυτό το κλίμα σε νέο ρεκόρ έκλεισε και ο ευρύτερος S&P 500, που ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 0,72% και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 4.231,64 μονάδες, ενώ ο Dow Jones «σκαρφάλωσε» 0,66% στις 34.777 μονάδες σημειώνοντας επίσης νέο ιστορικό υψηλό.

Ο τεχνολογικός Nasdaq πρόσθεσε 0,9% και τερμάτισε με κέρδη στις 13.752 μονάδες.

Σχετικά με τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η αμερικανική στατιστική υπηρεσία σήμερα, 266.000 νέες προσλήψεις το μήνα Απρίλιο, που ήταν σημαντικά χαμηλότερες από τις αναμενόμενες, ενώ ο δείκτης ανεργίας σημείωσε άνοδο στο 6,1%.

Οι εκτιμήσεις του Dow Jones «έβλεπαν» 1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο και το δείκτη ανεργίας στο 5,8%.

Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι τα αδύναμα στοιχεία που καταγράφονται στην εργασία, ίσως οδηγήσουν σε διατήρηση της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική δεν θα οδηγήσει κάπου σύντομα» δήλωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής της AvaTrade.