Με ιστορικά υψηλά υποδέχτηκαν τον Σεπτέμβριο S&P 500 και Nasdaq

Με ιστορικά υψηλά υποδέχτηκαν τον Σεπτέμβριο S&P 500 και Nasdaq

Με νέα ιστορικά υψηλά ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο S&P 500 και Nasdaq με τον κλάδο της τεχνολογίας να συνεχίζει το ράλι από την αρχή της πανδημίας. Παράλληλα, στην πρώτη συνεδρίαση του μήνα ο Dow Jones ενισχύθηκε με 215 μονάδες συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις του Αυγούστου που αποτέλεσε τον πιο κερδοφόρο για τους τρεις βασικούς δείκτες σε διάστημα άνω των 30 ετών. 

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο επιδόσεων, για τον S&P 500 ήταν ο καλύτερος από το 1986 ενώ για τον Dow Jones από το 1984. Για τον Nasdaq ήταν ο καλύτερος Αύγουστος από το 2000. 

Στη λήξη της συνεδρίασης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,76% ή 215 μονάδες κλείνοντας στις 28.645 μονάδες και τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,39% ή 164 μονάδες στις 11.939 μονάδες. Ο S&P 500κέρδισε 0,75% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 3.526 μονάδες. 

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι επενδυτές έχουν στραφεί στις εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης και τεχνολογίας από τον Μάρτιο, κάτι που προβλέπουν ότι θα συνεχιστεί. 

Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed σχετικά με το βασικό επιτόκιο με τα ξένα πρακτορεία να σημειώνουν ότι ενδέχεται να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα παρά τις πιέσεις από τον πληθωρισμό.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla έχασε 4,33% μετά το χτεσινό άλμα ύψους 12,56% που την οδήγησαν πάνω από τα 500 δολάρια.

Στο μεταξύ η μετοχή της Zoom Video Communications Inc εκτοξεύτηκε κατά 40% με την εταιρεία να είναι από τους μεγάλους κερδισμένους της πανδημίας καθώς ευνοήθηκαν οι εφαρμογές της εταιρείας λόγω της τηλεργασίας. 

Νωρίτερα, αρνητικό έδαφος με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές τους στην πλειοψηφία τους οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με πίεση από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανεργία στην ευρωζώνη, ενώ αντίθετα μερική στήριξη έδωσε ο κλάδος της τεχνολογίας.