Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν στις συνεδριάσεις τους οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες και επιχειρήσεις της Γηραιάς ηπείρου να έχουν ενισχύσει την επενδυτική διάθεση, ενώ το απόγευμα αναμένεται η δήλωση της Fed έπειτα από τη συνεδρίαση Ιουλίου.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx κινείται στις 460,63 με άνοδο 0,43% λαμβάνοντας ώθηση από το κλάδο ταξιδιών και αναψυχής που ενισχύεται κατά 1,2% ενώ αντίθετα τα χημικά υποχωρούν κατά 0,4%.

Στα υπόλοιπα ταμπλό, ο γερμανικός DAX διαπραγματεύεται στις 15.562 μονάδες με ήπια κέρδη 0,3%, παρομοίως ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,25% και κινείται στις 7.013 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,8% κινούμενος στις 6.583 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB βρίσκεται στο +0,6% και τις 25.242 μονάδες, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 που ενισχύεται κατά 0,7% και διαπραγματεύεται στις 8.762 μονάδες.

Νωρίτερα, με απώλειες κυρίως είχαν ολοκληρώσει τις συναλλαγές τους οι ασιατικοί δείκτες, αλλά τον Hang Seng στον Χονγκ Κονγκ να διακόπτει το σερί έντονων απωλειών καθώς η κρίση της παρέμβασης του Πεκίνου στις μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, ενώ χτες η αμερικανική αγορά διέκοψε το πενθήμερο ανοδικό σερί της που είχε φέρει νέα ρεκόρ και για τους τρεις βασικούς της δείκτες.

Ωστόσο, μια σειρά από καλύτερα των εκτιμήσεων εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κολοσσούς παρέχουν στήριξη στους δείκτες της Γηραιάς ηπείρου και τους οδηγούν σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, η Barclays επαναφέρει τη διανομή μερίσματος αφότου ξεπέρασε κατά περισσότερο από 1 δισ. στερλίνες τις εκτιμήσεις για τα προ φόρων κέρδη της, με τον τίτλο της να πραγματοποιεί ράλι άνω του 4%.

Η Deutsche Bank είδε την κερδοφορία της να συνεχίζεται για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο όπως αναμενόταν, έχοντας εμφανίσει όμως υπερδιπλάσια των εκτιμήσεων κέρδη και ο τίτλος της ενισχύεται κατά 0,2%, αν και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ήταν κοντά στο 4%.

Σημαντική ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο δίνει η Capgemini που αναβάθμισε το outlook της για το 2021 και η μετοχή της ενισχύεται κατά 2,7%, ενώ ο βρετανικός γίγαντας διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων St. James’s Place σημειώνει άλμα 6% έπειτα από την ανακοίνωση του τριμήνου της.