Κέρδη λόγω της αισιοδοξίας για την εξέλιξη της πανδημίας
Wall Street

Κέρδη λόγω της αισιοδοξίας για την εξέλιξη της πανδημίας

Η αισιόδοξη πρόβλεψη του επικεφαλής της επιτροπής για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, Α, Φάουτσι, οδηγεί σε άνοδο τους δείκτες στην Wall Street, με τις συνεδριάσεις να επανέρχονται σε θετικό έδαφος μετά την εκτίμηση πως η επιδημία θα αρχίσει να επιβραδύνεται από την επόμενη εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Μεταδιδόμενων Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε πως υπάρχουν σημάδια εξομάλυνσης του ρυθμού αύξησης των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, καθώς και πως οι αρχικές προβλέψεις για το εύρος των θυμάτων από την επιδημία δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν, ενώ επισήμανε πως είναι πιθανό την ερχόμενη εβδομάδα να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για ανάσχεση της επιδημίας.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 12.000 θάνατοι από επιπλοκές εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 396.223 με τα 29.609 να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 2,53% και διαμορφώνεται στις 23.226 μονάδες, ενώ κέρδη 2,29% σημειώνει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, που βρίσκεται στις 2.720 μονάδες.

Τέλος, άνοδο καταγράφει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που σημειώνει κέρδη 2,02% και διαμορφώνεται στις 8.045 μονάδες.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 2% καταγράφουν οι μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών Carnival, Royal Caribbean και Norwegian Cruise Line, ενώ άνοδο 2,5% σημειώνει η μετοχή της MGM Resorts. Τέλος, άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών United και Delta, ενισχυμένες κατά 0,5% και 1,9% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της American Airlines σημειώνει άλμα 3,8%.