Κάτω από τις 30.000 δολάρια το Bitcoin μετά από έξι μήνες

Κάτω από τις 30.000 δολάρια το Bitcoin μετά από έξι μήνες

To Bitcoin έπεσε κάτω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και περίπου έξι μήνες υπό το βάρος και της απαγόρευσης που επέβαλε η Κίνα στα κρυπτονομίσματα.

Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έχασε περίπου 6.4% κινούμενο στα 29. 614 δολάρια, τη χαμηλότερη τιμή από τις 2 Ιανουαρίου.

Χθες, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι κάλεσε στελέχη των μεγαλύτερων τραπεζών καθώς και της AliPay να διακόψουν την παροχή υπηρεσιών σε κρυπτονομίσματα. Οι ανησυχίες για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των ενεργοβόρων υπολογιστών που υποστηρίζουν το bitcoin συνεχίζουν, επίσης, να είναι στο προσκήνιο, με Κινέζους αξιωματούχους να διακόπτουν τη λειτουργία εταιρειών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

H τιμή του ether, του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, υποχώρησε σήμερα έως 4,2%, ενώ η τιμή του dogecoin έκανε βουτιά 22% το τελευταίο 24ωρo. «Τα περισσότερα κρυπτονομίσματα έχουν χάσει την ανοδική τους δυναμική έναντι του bitcoin μετά τις καλύτερες επιδόσεις που είχαν σημειώσει», δήλωσε ο ιδρυτής της Fairlead Strategies.