Ισχυρές απώλειες μετά τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του Τραμπ για την πανδημία
Wall Street

Ισχυρές απώλειες μετά τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του Τραμπ για την πανδημία

Έντονα πτωτικά κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, μετά τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, με τον Ντ. Τραμο να εφιστά την προσοχή στους πολίτες, πως «οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πολύ σκληρές». 

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την διάρκεια ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας ανέφερε πως «θα περάσουμε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες», σημείωσε με έμφαση σε αντίθεση με την στάση που τηρούσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Χαρακτήρισε «απολύτως κρίσιμο ο αμερικανικός λαός να τηρήσει τις συστάσεις» των υγειονομικών αρχών «για τις επόμενες 30 ημέρες», κάτι που χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου».

Νωρίτερα σε ανάρτησή του εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει ένα ακόμα πακέτο στήριξης για την οικονομία της χώρας επ αφορμή της πανδημίας του κορονοϊου., την στιγμή που τα κρούσματα στις ΗΠΑ οδεύουν ολοταχώς προς τις 200.000 με τους θανάτους να έχουν ξεπεράσει τις 3.000.

Σε αυτό το κλίμα, ο ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται στις 21.237 μονάδες με απώλειες της τάξης του 3,10%, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 3,47% και διαμορφώνεται στις 2.495 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στις 7.468 μονάδες, με πτώση 3%.

Υπενθυμίζεται, πως Dow Jones και S&P 500 κατέγραψαν το χειρότερο πρώτο τρίμηνο της ιστορίας τους με απώλειες 23,2% και 20% αντίστοιχα. Για τον βιομηχανικό δείκτη το τρίμηνο που τελείωσε σήμερα ήταν το χειρότερό του από το 1987. Για τον S&P 500 ήταν το χειρότερο από την κρίση του 2008.

WALL