Ισχυρές απώλειες μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού
Wall Street

Ισχυρές απώλειες μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού

Μεγάλη πτώση καταγράφουν σήμερα οι κυριότεροι αμερικανικοί δείκτες στην Wall Street, καθώς η μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, προκαλεί εκ νέου ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών, που προσπαθούν να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Πιο αναλυτικά, το γεγονός πως τα νέα κρούσματα του COVID-19 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν στα 1.109, αριθμός αυξημένος σε σχέση με τα 394 νέα κρούσματα του προηγούμενου 24ώρου, προκαλεί νέους κλυδωνισμούς στις παγκόσμιες αγορές, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της επιδημίας του κορονοϊού ανέρχεται πλέον στα 2.236, αυξημένος κατά 118 από την προηγουμένη ημέρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας την Παρασκευή.

Η συντριπτική πλειονότητα -οι 115-  μεταξύ των θανάτων που αναφέρθηκαν το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν στη Χουμπέι, ενώ στην πόλη Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας και πηγή εξάπλωσης της επιδημίας καταγράφηκαν 99 νέοι θάνατοι ασθενών.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, σε 75.865 μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία και τις κλινικές όπου είχαν εισαχθεί ξεπέρασε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, για τρίτη συναπτή ημέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας: 2.109 ασθενείς βγήκαν από τα νοσοκομεία χθες, αριθμός πολύ υψηλότερος από τα 889 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Πέμπτης. Συνολικά, 18.264 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον ιό αποθεραπεύθηκαν ως χθες τα μεσάνυχτα.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 253 μονάδων ή 0,87% και βρίσκεται στις 28.966,33 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος καταγράφει πτώση 1,15% και διαμορφώνεται στις 3.334,41 μονάδες.

Τέλος, απώλειες 1,91% σημειώνει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στα επίπεδα των 9.562,84 μονάδων.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Deere καταγράφει άνοδο άνω του 6%, μετά τις ανακοινώσεις για τα καθαρά κέρδη κατά το δ' τρίμηνο του 2019 που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ άλμα 22% καταγράφει και η μετοχή της Dropbox, μετά την δημοσιοποίηση των οικονομικών της επιδόσεων που βρέθηκαν αρκετά πάνω από τις εκτιμήσεις.