Η ραγδαία αύξηση των θυμάτων του κορονοϊού έφερε νέες απώλειες
Wall Street

Η ραγδαία αύξηση των θυμάτων του κορονοϊού έφερε νέες απώλειες

Πτώση κατέγραψαν σήμερα οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς η αλματώδης αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες ενέτεινε ακόμα περισσότερο τις ανησυχίες των επενδυτών, γεγονός που ώθησε τους δείκτες σε αρνητικό έδαφος και μακριά από τα νέα ιστορικά υψηλά που έπιασαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Αναλυτικότερα, μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 254 θάνατοι ασθενών και περισσότερα από 15.100 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 59.805 στην ασιατική χώρα.

Μόνο στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, προστέθηκαν ακόμα 242 θάνατοι και 14.849 κρούσματα, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία σε 48.206. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί μέσα σε 24 ώρες από το ξέσπασμά της τον Δεκέμβριο στην επαρχιακή πρωτεύουσα Ουχάν.

Το παραπάνω γεγονός σε συνδυασμό με το ότι οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν σήμερα βρίσκονται σε διαμετρική αντίθεση με αυτούς που είχαν δημοσιοποιηθεί μία ημέρα νωρίτερα, όταν διαπιστωνόταν ο χαμηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων του τελευταίου δεκαπενθήμερου, προκάλεσε νέο κύμα ανησυχίας, οδηγώντας σε μεγάλη πτώση τους ασιατικούς αλλά και τους ευρωπαϊκούς δείκτες των χρηματιστηρίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,46% και διαμορφώθηκε στις 29.416,00 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος έκλεισε στις 3.372,12 μονάδες με πτώση 0,19%, ενώ απώλειες 0,17% κατέγραψε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που διαμορφώθηκε στις 9.709,08 μονάδες.