Η ανάκαμψη του δολαρίου έφερε «βουτιά» 2% για τον χρυσό

Η ανάκαμψη του δολαρίου έφερε «βουτιά» 2% για τον χρυσό

Ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 2% καταγράφουν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού, καθώς η ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού διαμορφώθηκε στα 1.970 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας απώλειες 2,1% ή 42,8 δολαρίων ανά ουγγιά, γεγονός που εν πολλοίς οφείλεται στην ανοδική αντίδραση του δολαρίου, μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών.

Παράλληλα, η τιμή spot του χρυσού σημείωσε απώλειες 1,7%, υποχωρώντας στα 1.968 δολάρια/ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικών παραδόσεων στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης βρίσκονται στα 1.934 δολάρια/ουγγιά, με απώλειες 3,9%.

Υπενθυμίζεται πως το συμβόλαιο παραδόσεως του χρυσού, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, είχε βρεθεί μέχρι και τα 2.070 δολάρια/ουγγιά, πριν υποχωρήσει αρκετά κάτω από τα 2.000 δολάρια, εξαιτίας της ανάκαμψης τόσο του δολαρίου όσο και των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, σηματοδοτώντας την πρώτη εβδομάδα απωλειών για το πολύτιμο μέταλλο μετά από 10 συνεχόμενες εβδομάδες κερδών.