Go Student: Στα 1,4 δισ. ευρώ η αξία της αυστριακής εταιρείας online εκπαίδευσης

Go Student: Στα 1,4 δισ. ευρώ η αξία της αυστριακής εταιρείας online εκπαίδευσης

Η νεοσύστατη εταιρεία online εκπαίδευσης, GoStudent, δήλωσε την Τρίτη ότι συγκέντρωσε 205 εκατομμύρια ευρώ (244 εκατομμύρια δολάρια) μετά από τον νέο γύρο χρηματοδότησης που την αποτιμά στα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ ή περίπου 1,67 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη νέα χρηματοδότηση της GoStudent  επικεφαλής ήταν η DST Global, επενδυτής στην εφαρμογή Robinhood και η εταιρεία fintech Revolut. Στους χρηματοδότες συγκαταλέγονται επίσης, το Vision Fund 2 της SoftBank, η Tencent, η Dragoneer και η Coatue.

Σύμφωνα με τα δεδομένα CB Insights, αυτό σημαίνει ότι το GoStudent είναι η πρώτη εκπαιδευτική τεχνολογία της Ευρώπης που έχει το status του «μονόκερου», δηλαδή αποτίμηση τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η GoStudent είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που συνδέει μαθητές ηλικίας από 6 έως 19 ετών με ιδιωτικούς δασκάλους. Η εταιρεία πωλεί μηνιαίες συνδρομές διδασκαλίας στους γονείς, μειώνοντας τα κέρδη των εκπαιδευτικών ως προμήθεια. Οι τιμές περιόδου σύνδεσης GoStudent κυμαίνονται από 17,50 ευρώ έως 26,90 ευρώ.