Συνεχίζει με κέρδη η Wall Street μετά τη Fed

Συνεχίζει με κέρδη η Wall Street μετά τη Fed

Με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές  και μετά τις ανακοινώσεις από την επιτροπή χάραξης νομισματικής πολιτικής που συνεδριάζει από χτες.

Με το λογικό επιχείρημα ότι για να αυξήσει επιτόκια πρέπει πρώτα να παύσει τις επαναγορές χρέους, υπό το -απερχόμενο, πλέον- πρόγραμμα εξαιτίας της πανδημίας, η Fed δεν προέβη σε κάποια μεταβολή στην υφιστάμενη νομισματική της πολιτική, και μετακύλησε τα γεγονότα για την επόμενη συνεδρίαση, αυτή του Μαρτίου. Και βασικό μέλημα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας παραμένει η σταδιακή συρρίκνωση του ισολογισμού της, που πλησίασε τα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων δεν θα πραγματοποιηθεί πριν τον Μάρτιο, ωστόσο οι ανακοινώσεις θα δείξουν πιο ξεκάθαρα τις προθέσεις της Fed.

Την ίδια ώρα, εταιρείες κολοσσοί όπως η Tesla και η Boeing δημοσιοποιούν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Παράλληλα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις με τις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας για την Ουκρανία να δοκιμάζονται ανησυχούν τους επενδυτές μιας και είναι μια περιοχή στην οποία γίνεται παραγωγή του μεγαλύτερου μεριδίου παραγωγής πετρελαίου. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 331 μονάδες ή 0,97% και κινείται στις 34.700 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κάνει ράλι 2,4% ή 324 μονάδες στις 3.826 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,78% ή 75 μονάδες και κινείται στις 4.431 μονάδες. 

Στα εταιρικά νέα η μετοχή της Boeing υποχωρεί άνω του 2% με την εταιρεία να ανακοινώνει ζημιές τριμήνου μεγαλύτερες από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές.