8ος χρόνος, ημέρα 2484η
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Γιατί η Tesla ξεφορτώθηκε το 75% των Bitcoin της

Γιατί η Tesla ξεφορτώθηκε το 75% των Bitcoin της

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk, ηγετική προσωπικότητα στην ευρύτερη αγορά των κρυπτονομισμάτων, πραγματοποίησε πώληση του 75% των bitcoin που αποτελούσε το 10% των συνολικών αποθεματικών της. Η αυτοκινητοβιομηχανία έκλεισε τη θέση της στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με σημαντική ζημιά κατά το δεύτερο τρίμηνο, με στόχο να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

Το Bitcoin, το οποίο είχε ήδη αρνητικό πρόσημο εντός της ημέρας, σημείωσε πτώση 6.5% και διαπραγματευόταν στα επίπεδα άνω των $22.500. Αντίστοιχα πτώση σημείωσε και η συνολική κεφαλαιοποίηση των αγορών κρυπτονομισμάτων κατά 5.3%, ωστόσο διατήρησε το επίπεδο του $1 τρισ. Το $DOGE που λογικά θα έπρεπε να κινηθεί ανοδικά επιβεβαιώνοντας τη ψήφο εμπιστοσύνης από τον Μασκ, υποχώρησε κατά 7.8% με τους επενδυτές μάλλον να αναμένουν πως ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla θα πωλήσει και τα κρυπτονομίσματα $DOGE που έχει στο άμεσο μέλλον.

Η Tesla πούλησε περίπου το 75% του συνόλου των Bitcoin που διατηρούσε τον ισολογισμό της, μετατρέποντας το σε 936 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα μπορούσε να επιδιώξει να αγοράσει ξανά μεγαλύτερη θέση στο κρυπτονόμισμα.

Η μεγάλη αυτή πώληση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του τριμήνου με μια μέση τιμή περίπου 29.000 $ ανά bitcoin, αποφεύγοντας μια σημαντική απομείωση. Το Bitcoin έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο με τιμή διαπραγμάτευσης κάτω των 19.000$. Μακροπρόθεσμα ίσως τα νέα να είναι θετικά, καθώς η αγορά ξεπέρασε και αυτή την ιδεοληψία. Δηλαδή, ότι η τιμή διαπραγμάτευσης θα καταρρεύσει εάν πωλήσει τόσο μεγάλο όγκο κάποιος κάτοχος, επιβεβαιώνοντας τη ρευστότητα των αγορών σε πολύ δύσκολες συνθήκες με αρκετές χρεοκοπίες…

Έτσι ορισμένοι αναφέρουν πως στην αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει βελτιωθεί η «υγεία» των παικτών, αφού βγαίνουν από το παιχνίδι επενδυτές με υψηλή μόχλευση και μεγάλο ρίσκο. Επίσης η μικρή πτώση που καταγράφηκε μετά την ανακοίνωση της πώλησης, δείχνει σημάδια ωριμότητας στην αγορά, αλλά επιβεβαιώνει και τη θέση ότι τα $20.000 πιθανώς ήταν ο «πυθμένας» για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

Ο Μασκ είχε δηλώσει τον Μάιο ότι η Tesla δεν θα «πουλούσε καθόλου bitcoin» και ότι θα επανεξετάσει το νόμισμα ως τρόπο πληρωμής, εάν οι ανθρακωρύχοι στραφούν σε πιο βιώσιμες πηγές ενέργειας. Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου της Tesla μειώθηκαν κατά 9,7% στα 16,9 δισεκατομμύρια δολάριας συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία ανακοίνωσε μικτά κέρδη 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά 22,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

«Είμαστε σίγουρα ανοιχτοί στην αύξηση των διαθεσίμων μας bitcoin στο μέλλον, επομένως αυτό δεν πρέπει να εκληφθεί ως κάποια ετυμηγορία για το bitcoin», δήλωσε ο Elon Musk κατά τη διάρκεια της εταιρικής ανακοίνωσης. «Απλώς ανησυχούσαμε για τη συνολική ρευστότητα για την εταιρεία, δεδομένων των διακοπών λειτουργίας του Covid στην Κίνα» προσέθεσε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος σημείωσε ότι η Tesla δεν έχει πουλήσει κανένα από τα dogecoin της, περνώντας ίσως ένα λάθος μήνυμα, καθώς διατηρεί μεγάλη θέση σε ένα memecoin!

Η Tesla ανέφερε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2021, και πως η εταιρεία θα αρχίσει να δέχεται το κρυπτονόμισμα ως τρόπο πληρωμής. Η τιμή διαπραγμάτευσης του Bitcoin αυξήθηκε σε περίπου 44.000 δολάρια μετά από αυτή την ανακοίνωση, ωστόσο η δέσμευση δεν έγινε ποτέ πράξη. Το Bitcoin διαπραγματευόταν περίπου στο επίπεδο των 22.600 $ κατά την ανακοίνωση, σημειώνοντας πτώση περίπου 67% από το υψηλό όλων των εποχών των σχεδόν 70.000 $ τον περασμένο Νοέμβριο.

Συνολικά, η Tesla κατείχε ψηφιακά νομίσματα αξίας 218 εκατομμυρίων δολαρίων στον ισολογισμό της στις 30 Ιουνίου, από 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Μαρτίου. Όταν ρωτήθηκε για το πώς βλέπει η εταιρεία το bitcoin μακροπρόθεσμα, ο Musk χαρακτήρισε τα κρυπτονομίσματα ως «μια παράπλευρη παρουσίαση στο παράπλευρο σόου», σημειώνοντας ότι «δεν είμαστε ούτε εδώ, ούτε εκεί όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα».

«Το κρυπτονόμισμα δεν είναι κάτι που σκεφτόμαστε πολύ», πρόσθεσε ο Musk. «Σκεφτόμαστε πολύ για την κλιμάκωση της παραγωγής και την επιτάχυνση της έλευσης της βιώσιμης ενέργειας» κατάληξε.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.