Έσπασε ξανά το φράγμα των 1.600 δολαριών ο χρυσός μετά από 6 χρόνια

Έσπασε ξανά το φράγμα των 1.600 δολαριών ο χρυσός μετά από 6 χρόνια

Στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάρτιο του 2013 ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να «σπάει» και το ψυχολογικό φράγμα των 1.600 δολαρίων, καθώς οι αναταράξεις των παγκόσμιων αγορών λόγω κορονοϊού στρέφουν ολοένα και περισσότερο το επενδυτικό ενδιαφέρον προς πιο «ασφαλή» στοιχεία.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου πρόσθεσε σήμερα 17,2 δολάρια ή 1,1% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.603,6 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο υψηλό ημέρας του είχε φτάσει έως και τα 1.608,2 δολάρια.

Χαρακτηριστικό του επενδυτικού κλίματος είναι ότι ακόμα καλύτερη επίδοση κατέγραψε το ασήμι, με το δικό του πλέον ενεργό συμβόλαιο παραδόσεως Μαρτίου να ενισχύεται κατά 2,4% ή 41,6 σεντς και να ολοκληρώνει στα 18,15 δολάρια ανά ουγγιά.

Περαιτέρω ώθηση στα πολύτιμα μέταλλα σήμερα έδωσε το γεγονός ότι ασκήθηκαν αρκετές πιέσεις στις μετοχές στη Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones έχει βρεθεί ενδοσυνεδριακά να χάνει έως και 280 μονάδες μετά την προειδοποίηση για τα κέρδη της που εξέδωσε η Apple λόγω κορονοϊού.