ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street με πίεση από τις νέες κατοικίες

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street με πίεση από τις νέες κατοικίες

Με οριακές διακυμάνσεις κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η αισιοδοξία που προκάλεσαν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα κορυφαίων λιανοπωλητών δείχνοντας ανάκαμψη της καθημερινής οικονομικής δραστηριότητας αντισταθμίζεται από την απότομη πτώση της έναρξης νέων κατοικιών, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται με οριακές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων πέριξ των 34.305 μονάδων, ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,1% στις 4,158 μονάδες, ενώ σχετικά καλύτερα με άνοδο 0,1% κινείται ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq στις 13.390 μονάδες.

Παρά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, η αγορά δείχνει να ανησυχεί από τα στοιχεία για την έναρξη νέων κατοικιών, οι οποίες υποχώρησαν κατά 9,5% σε μηνιαία βάση και διαμορφώθηκαν στις 1,57 εκατ. την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν μεν πτώση αλλά μικρότερη, σε ένα ρυθμό γύρω στα 1,7 εκατ.

Την ίδια ώρα πάντως, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές των ΗΠΑ παρουσίασαν εντυπωσιακά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι η οικονομική δραστηριότητα ανεβάζει ολοένα και περισσότερες στροφές καθώς απομακρύνονται οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Ειδικότερα, η Walmart πραγματοποιεί ράλι άνω του 3,6% αφ'οτου ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με ώθηση από την ισχυρή ζήτηση online αγορών και αναθεώρησε ανοδικά το outlook του έτους.

Η Home Depot ανακοίνωσε κέρδη κατά πολύ ανώτερα των εκτιμήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2021, μετά την εκτίναξη των πωλήσεων για είδη σπιτιών και βλέπει τον τίτλο της να ενισχύεται κατά 0,5%, 

Το ίδιο και η Macy's, που ενισχύεται άνω του 1,8%, αφότου ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν σε εντυπωσιακό βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε άλλες εξελίξεις που παρακολουθούν οι επενδυτές, νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Mr «Big Short», ο επενδυτής Μάικλ Μπέρι που έγινε διάσημος προβλέποντας την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, κατέχει θέσεις αξίας παραπάνω από μισό δισ. δολάρια «εναντίον» της μετοχή της Tesla, με τον τεχνολογικό κολοσσό του Έλον Μασκ να βλέπει τον τίτλο του να πιέζεται και σήμερα, με απώλειες άνω του 1,1%.