7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Έκρηξη από χρώμα και δημιουργία στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

Έκρηξη από χρώμα και δημιουργία στο ηφαίστειο της Σαντορίνης
Nikos Moschos - Suspiciously instinctive (2020)

Η Δάφνη Ζουμπουλάκη επιχειρεί εξόρμηση στο κυκλαδίτικο νησί και στρέφει το βλέμμα των φιλότεχνων στα πρωτότυπα αντικείμενα που δημιουργήθηκαν ειδικά για το νέο της εγχείρημα. Στις «αποσκευές» της έχει έργα από καλλιτέχνες πρώτης γραμμής, που είναι καταξιωμένοι όσο και ταλαντούχοι. Όσοι δεν καταφέρετε να ταξιδέψετε ως εκεί, μπορεί να βρείτε τα έργα και τα αντικείμενα που ενέπνευσε το νησί στο Art Shop της γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το μαγικό τοπίο της Σαντορίνης δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Έλληνες ζωγράφους. Τα πιο μεγάλα ονόματα της εγχώριας τέχνης, από τον Γιάννη Μόραλη, τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα και τον Νίκο Εγγονόπουλο μέχρι τον Γιάννη Γαΐτη, τον Κώστα Τσόκλη και τον Αλέκο Φασιανό γοητεύτηκαν από την ωραιότητα της θηραϊκής γης και θέλησαν να τη μεταφέρουν στο έργο τους.

Στη χορεία των καλλιτεχνών που εμπνέονται από το κυκλαδίτικο περιβάλλον, εντάσσεται μια ομάδα σύγχρονων δημιουργών οι οποίοι μας προσφέρουν μια εντελώς πρωτότυπη, καινούργια «σοδειά» στην πλούσια παραγωγή του νησιού. Εμπνευστής του εγχειρήματος η πάντα δραστήρια Δάφνη Ζουμπουλάκη, που επεκτείνει το δημοφιλές brand της ιστορικής αίθουσας σε χώρους κοσμαγάπητους με διεθνές κοινό. 

Το νέο pop up summer project, Zoumboulakis Galleries @ Volcan of Santorini, στα Φηρά της Σαντορίνης, έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο και ήδη το έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες φιλότεχνοι, παρά την τουριστική μείωση που γνωρίζει το νησί λόγω της πανδημίας.

Μία συλλογή έργων που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το project, εμπνευσμένα από τους Φίλιππο Θεοδωρίδη, Χρήστο Κεχαγιόγλου, Βασιλική Κούκου, Νίκο Μόσχο και Cacao Rocks συνομιλεί με μία επιλογή συλλεκτικών αντικειμένων όπως τα ειδικά σχεδιασμένα, πρω-τότυπα κοσμήματα του Γιώργου Γυπαράκη (Elia, Lava, Helix).

Είναι μια καλοστημένη ομάδα καταξιωμένων όσο και φρέσκων καλλιτεχνών - από τον χορτασμένο σε εκθέσεις Χρήστο Κεχαγιόγλου ως τη Βασιλική Κούκου που μας συστήνεται από την γκαλερί σε αυτά τα πρώτα της βήματα -, να καταθέτουν προτάσεις με χαρακτήρα και διάθεση καλοκαιρινή. 

Επιπλέον, το φιλότεχνο κοινό θα βρει τη συλλογή desing αντικείμενων από το Art Shop της Κριεζώτου 6, από συνεργαζόμενες Art & Desing εταιρίες, όπως τα κινητικά γλυπτά εμπνευσμένα από τον Alexander Calder, τα χρηστικά αντικείμενα του Διαμαντή Αϊδίνη και ψηφιακές εκτυπώσεις σε plexiglass των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών της γκαλερί.

Διάρκεια έως 31 Σεπτεμβρίου, 2021 στο συνεδριακό κέντρο Π. Νομικός, Φηρά Σαντορίνης. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη - Δευτέρα. 10.30 -14.30 & 17:30 – 22:30. Τρίτη κλειστά.