Deutsche Bank: «Rebound» των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Deutsche Bank: «Rebound» των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δυνατό rebound κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών από τα μισά του Ιουλίου και μετά με τις τιμές των μετοχών να αυξάνονται σημαντικά, επισημαίνει έκθεση της Deutsche Bank. Σύμφωνα με το report ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω, με αστάθμητο παράγοντα όμως την εξέλιξη της πανδημικής κρίσης.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, οι αγορές ξεκίνησαν το δεύτερο τρίμηνο με σημαντικές επιδόσεις, ενώ τον Ιούλιο οι περισσότερες κινήθηκαν σε θετικό έδαφος. Η βελτίωση των δεικτών των χρηματιστηρίων οφείλεται στην επιβεβαίωση της πολιτικής των Κεντρικών Τραπεζών, καθώς επίσης και στην αύξηση των εταιρικών κερδών.

Οι δύο παραπάνω παράμετροι βοήθησαν στην εξισορρόπηση της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με την πανδημική κρίση και ένα νέο –ενδεχόμενο - κύμα κορονοϊού. Στους «χαμένους» βρίσκεται η Κίνα που αντιμετωπίζει ρυθμιστικά ζητήματα, γεγονός που οδήγησε στις μαζικές πωλήσεις μετοχών.

Τα εμπορεύματα συνέχισαν την ανοδική τους πορεία τον Ιούλιο, με τα μέταλλα να καταγράφουν αύξηση 4,3%, τα πολύτιμα μέταλλα (χρυσός) αύξηση 2,5%, με την αύξηση του πληθωρισμού να τα ευνοεί.

Στους μεγάλους κερδισμένους της αγοράς είναι το Brent και το αργό πετρέλαιο, που κατέγραψαν κέρδη 52,4% το πρώτο και 47,4% το δεύτερο.