Χρηματιστήριο: Ο Γενικός Δείκτης πατάει στη βάρκα των 900 μονάδων

Χρηματιστήριο: Ο Γενικός Δείκτης πατάει στη βάρκα των 900 μονάδων

Με εμφανή τα σημάδια αισιοδοξίας τόσο για την ομαλή εξέλιξη στο ζήτημα της Evergrande όσο και για την ανοδική συνέχιση στους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες, το ελληνικό χρηματιστήριο χαιρετίζει τις δηλώσεις της Fed με την επάνοδό του στις 900 μονάδες.

Η παράλληλη επαναφορά των ευρωπαϊκών δεικτών σε θετικό έδαφος ενδυναμώνει την πιθανότητα η πρόσφατη μίνι κατάρρευσή τους να αρθεί, συμπαρασύροντας και το ελληνικό χρηματιστήριο σε δίνη αγοραστών που θα απομακρύνει τον Δείκτη από τα κρίσιμα επίπεδα κάτω των 900 μονάδων.

Είναι προφανές πως εφόσον οι διεθνείς αγορές, και κυρίως αυτές στις ΗΠΑ, αποφασίσουν ότι δεν... ήγγικεν ακόμα η ώρα για τη βαθιά διόρθωση, με την πεποίθηση ότι αφενός θα καθυστερήσει κι άλλο η οποιαδήποτε - επιβαρυντική - παρέμβαση της Fed και αφετέρου ότι το επικείμενο tapering θα έχει μέτριο ρυθμό, τότε θα σημειωθούν νεότερα υψηλά με το κλίμα να επανέρχεται στα πράσινα.

Το παραπάνω αποκτά μεγαλύτερη αξία ιδωμένο από τη σκοπιά της αυτοτροφοδότησης της τάσης, καθώς πλήθος θέσεων πώλησης έχουν ανοιχτεί το τελευταίο διάστημα και οι οποίες θα κλείσουν άτσαλα υποβοηθώντας την άνοδο.

Επιστρέφοντας στα εγχώρια θέματα, έχει αξιολογηθεί πως η αγορά μας επηρεάζεται και εξαρτάται από την εικόνα στις μεγάλες αγορές, επομένως παρά το ότι το έδαφος είναι εύφορο, εξαρτόμαστε σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στην παγκόσμια επενδυτική σκηνή. Διότι οποιοδήποτε αμερικανικό ή κινεζικό αεράκι θα κουνήσει τη βαρκα των 900 μονάδων και θα διώξει το Δείκτη μακριά από αυτήν.

Προς το παρόν, ο Δείκτης αντιμετωπίζει την αντίσταση των 902 μονάδων, εν είδει επιβεβαίωσης από τη διάσπαση της Δευτέρας. Οι όγκοι συναλλαγών που θα παρατηρηθούν σήμερα είναι σημαντικοί, διότι οτιδήποτε κάτω του μετρίου είναι επικίνδυνο για την αποδυνάμωση των συμπερασμάτων, ακόμα κι αν η τιμή του Δείκτη κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Κατά τα λοιπά, οι περισσότερες μετοχές συντηρούνται σε ανοδική τροχιά, ενώ ακόμα και ο τραπεζικός κλάδος δείχνει σημάδια ανθεκτικότητας, εν αναμονή κάποιου καταλύτη, αρνητικού ή θετικού.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.