Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξεκίνησε η συνεδρίαση, δε θα υπάρξει παράταση χρόνου

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξεκίνησε η συνεδρίαση, δε θα υπάρξει παράταση χρόνου

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 16:00 μ.μ. η ροή των συναλλαγών στο ελληνικό χρηματιστήριο, οι οποίες είχαν διακοπεί για περίπου δύο ώρες, καθώς λίγο πριν τις 14:00 μ.μ. παρουσιάστηκαν προβλήματα στο κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών του Χ.Α. ΟΑΣΗΣ.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΧΑΕ, δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση στη συνεδρίαση, η οποία θα τελειώσει κανονικά στις 17:00 μ.μ. με τις δημοπρασίες να ολοκληρώνονται στις 17:20 μ.μ.

Αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. διαπραγματεύεται στις 634 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,65%, με την αξία συναλλαγών – παρά τη διακοπή – να διαμορφώνεται στα 45 εκατ. ευρώ.

Ισχυρό ράλι αντίδρασης καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος με το δείκτη να κερδίζει 9,67% έχοντας ανέλθει στις 318 μονάδες, με τις Eurobank και Πειραιώς να ξεχωρίζουν με ράλι άνω του 10%, η Εθνική είναι στο +9,23% και η Alpha Bank +9,45%.

Στον ευρύτερο FTSE 25 αντίδραση άνω του 7% βγάζουν οι Aegean Airlines και ΑΔΜΗΕ, ενώ καλή εικόνα έχουν επίσης οι Jumbo, Viohalco, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Fourlis, Τιτάν και ΟΛΠ. Στον αντίποδα, διορθώνουν οι Lamda Development, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Coca Cola HBC και ΔΕΗ.

Στον Mid Cap ξεχωρίζει με άνοδο άνω του 6% η Attica Bank, ενώ καλή εικόνα έχουν και οι Πλαστικά Θράκης, Autohellas, MIG, ΟΛΘ, Quest Συμμετοχών, Intracom Holdings, ΙΑΣΩ και Profile. Στο σύνολο της αγοράς 58 μετοχές ενισχύονται έναντι 37 που υποχωρούν.

Διαβάστε ακόμα:

- Νέα άνοδος στις τράπεζες, συντηρεί το ενδιαφέρον στο ΧΑ