Βουτιά έως 3,8% για τον Hang Seng υπό το φόβο της Evergrande – Πιέσεις στα παράγωγα της Wall Street

Βουτιά έως 3,8% για τον Hang Seng υπό το φόβο της Evergrande – Πιέσεις στα παράγωγα της Wall Street

Sell off καταγράφεται στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με τον δείκτη Hang Seng να καταγράφει απώλειες κατά 3,8% υπό το βάρος των πιέσεων στη μετοχή της εταιρείας ακινήτων Evergrande. Η τελευταία βρίσκεται και σήμερα σε ελεύθερη πτώση με απώλειες έως και 14%, ενώ οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο να καταρρεύσει η εταιρεία συμπαρασύρει συνολικά τον κλάδο ακινήτων με τον δείκτη Hang Seng Properties να υποχωρεί 7% σε χαμηλά 52 εβδομάδων. Απώλειες άνω των 300 μονάδων και στα futures του Dow Jones.

Οι πιέσεις στην Ασία επεκτείνονται από το Hongk Kong στην Αυστραλία με τον S&P/ASX 200 να υποχωρεί 2,1% σε μια ημέρα που οι αγορές της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας είναι κλειστές λόγω αργίας.

Ωστόσο το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην Κίνα επηρεάζει και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τα παράγωγα του Dow Jones να υποχωρούν κατά 300 μονάδες ή 1,31% και των S&P 500 να σημειώνει απώλειες άνω του 1%.

Η προσοχή των αγορών είναι εστιασμένη αυτή την εβδομάδα στη συνεδρίαση της FED κατά την οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τον χρόνο που η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει το tapering.