Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές στην «σκιά» της έξαρσης της πανδημίας

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές στην «σκιά» της έξαρσης της πανδημίας

Απώλειες κατέγραψαν την Πέμπτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής την στιγμή που τα κρούσματα της πανδημίας στην Γηραιά Ήπειρο καταγράφουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης διαμορφώθηκε στις 360,27 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,14%, με τον ταξιδιωτικό κλάδο να ενισχύεται κατά 1,5%, ενώ απώλειες 1,1% κατέγραψε ο τομέας της τεχνολογίας.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε απώλειες 0,12% στις 12.543 μονάδες, ενώ στην Γαλλία ο CAC 40 υποχώρησε στις 4.851 μονάδες, με απώλειες 0,05%

Στην Μεγάλη Βρετανία, κέρδη 0,16% σημείωσε ο δείκτης FTSE 100 που έκλεισε στις 5.785 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 19.076 μονάδες, με απώλειες 0,05%.

Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε στις 6.796 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,22%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παρέμεινε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και η πορεία των διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον για το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, με τις δηλώσεις της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι να προσφέρουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία για συμβιβασμό με τον Λευκό Οίκο.

Στα εταιρικά νέα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways, IAG, ανακοίνωσε απώλειες 1,3 δισ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο καθώς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας περιόρισαν ακόμα περισσότερο τα ταξίδια, αναγκάζοντας την εταιρεία σε περαιτέρω περικοπές πτήσεων για το υπόλοιπο έτος.

Οι απώλειες ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 920 εκατ. ευρώ, με τον τίτλο της IAG να καταγράφει ισχυρές απώλειες 2,9%.

Η γαλλική εταιρεία software Dassault Systemes χάνει 6,8% παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε μικρή άνοδο στα ετήσια καθαρά κέρδη της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου, ενώ η γερμανική εταιρεία κατασκευή μπαταριών αυτοκινήτου Varta βλέπει τον τίτλο της να πραγματοποιεί βουτιά σχδόν 10% αφότου ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το συμβόλαιο του CEO της Χέρμπερτ Σέιν έως το 2026.