Απώλειες στις ασιατικές αγορές μετά την πτώση της Wall

Απώλειες στις ασιατικές αγορές μετά την πτώση της Wall

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές λαμβάνοντας τη σκυτάλη απωλειών από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Wall Street που οδήγησε τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones σε υποχώρηση 300 μονάδων. 

Στο μεταξύ, οι τιμές πετρελαίου ενώ βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες σε υψηλά επτά ετών, υποχώρησαν κατά 2% λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων σε χώρες που είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου. 

Παράλληλα, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας που δημοσιεύτηκαν σήμερα, έδειξαν ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Δεκέμβριο, συγκριτικά με πέρυσι, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων. Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο διαδοχικό μήνα αύξησης του πληθωρισμού με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα δύο ετών. 

Σε αυτό το κλίμα, ο ιαπωνικός Nikkei χάνει 2% ενώ ο TOPIX υποχωρεί 1,54% με τον κλάδο των αυτοκινήτων και της τεχνολογίας να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες. 

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai χάνει 0,84% και ο Shenzhen υποχωρεί κατά 1,13%.  Στη Νότια Κορέα, ο Kospi χάνει 1,52% και στο Hong Kong χάνει 0,78%.