Απώλειες στη Wall με το βλέμμα στη Fed

Απώλειες στη Wall με το βλέμμα στη Fed

Με νέες απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα με τον κλάδο της τεχνολογίας να βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο.

Παρά το γεγονός ότι τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα έδωσαν στήριξη στην αρχή της συνεδρίασης, οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί καθώς αναμένουν αύριο την δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. 

Παρά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, η αγορά δείχνει να ανησυχεί  επίσης από τα στοιχεία για την έναρξη νέων κατοικιών, οι οποίες υποχώρησαν κατά 9,5% σε μηνιαία βάση και διαμορφώθηκαν στις 1,57 εκατ. την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν μεν πτώση αλλά μικρότερη, σε ένα ρυθμό γύρω στα 1,7 εκατ.

Την ίδια ώρα πάντως, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές των ΗΠΑ παρουσίασαν εντυπωσιακά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι η οικονομική δραστηριότητα ανεβάζει ολοένα και περισσότερες στροφές καθώς απομακρύνονται οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Σε αυτό το κλίμα,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 267,13 μονάδες ή -0,78% και έκλεισε στις 34.060,66 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 35,46 μονάδες ή -0,85% στις 4.127,83 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 75,41 μονάδες ή -0,56% στις 13.303,64 μονάδες. 

Στα εταιρικά νέα,  η Walmart k;erdise 2,15 αφ;o του ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με ώθηση από την ισχυρή ζήτηση online αγορών και αναθεώρησε ανοδικά το outlook του έτους.

Η Home Depot ανακοίνωσε κέρδη κατά πολύ ανώτερα των εκτιμήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2021, μετά την εκτίναξη των πωλήσεων για είδη σπιτιών, παρόλα αυτά η μετοχή της υποχώρησε κατά 1.02%.