7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Απώλειες 152 μονάδων για τον Dow Jones

Απώλειες 152 μονάδων για τον Dow Jones

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, κοντά στα χαμηλά ημέρας με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους.

Για τρίτη διαδοχική ημέρα ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε απώλειες, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο αρνητικό σερί εδώ και τρεις εβδομάδες. Για τον Nasdaq ήταν η πρώτη ημέρα απωλειών μετά από τέσσερις συνεδριάσεις.  

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,44% ή 152 μονάδες και έκλεισε στις 34.447 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε μόλις 0,09% στις 13.911 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,18% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 4.219 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός και ο χρηματοοικονομικός κλάδος ηγήθηκαν των απωλειών από αυτούς που δραστηριοποιούνται στον S&P 500 ενώ για άλλη μια φορά οι λεγόμενες meme μετοχές, που αποτελούν θέμα συζήτησης των traders σε διαδικτυακά φόρουμ, βρέθηκαν στο επίκεντρο.  

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Clover Health Investments έχασε σήμερα 23,39% μια ημέρα αφότου οι traders σε φόρουμ συζήτησης έστειλαν τη μετοχή 86% υψηλότερα, σε ιστορικό υψηλό.

Στα μάκρο της ημέρας,  οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, με τη δημοσίευση των τιμών δείκτης καταναλωτή αύριο, προκειμένου να εκτιμήσουν κατά πόσο οι πιέσεις στις τιμές είναι προσωρινές με την οικονομία να συνεχίζει να ανακάμπτει από την ύφεση της πανδημίας.