7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Αντεπίθεση στη Wall Street μετά τη διόρθωση

Αντεπίθεση στη Wall Street μετά τη διόρθωση

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται έχουν επιστρέψει σήμερα οι βασικοί δείκτες της αμερικανική αγοράς, επιχειρώντας να θέσουν τέλος στις διαδοχικές απώλειες της εβδομάδας που κλιμακώθηκαν με το χτεσινό sell-off, ενώ οι επενδύτες κατευθύνονται ξανά προς τους τεχνολογικούς κολοσσούς οι οποίοι είχαν βρεθεί στο επίκεντρο μαζικών ρευστοποιήσεων με φόντο τους πληθωριστικούς φόβους.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται μετά τις απώλειες 680 μονάδων χτες σήμερα ενισχύεται κατά 1% ή 340 μονάδες και κινείται στις  33.933 μονάδες, όπως και ο ευρύτερος S&P500 που σημειώνει άνοδο 1,071% κινούμενος στις 4.106 μονάδες, ενώ με ελαφρώς καλύτερο ρυθμό κινείται ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq με κέρδη 1,26% στις 13.195 μονάδες.

Βασικό σημείο της σημερινής συνεδρίασης, όπως προαναφέρθηκε, είναι το γεγονός οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών δείχνουν τάσεις ανάκαμψης έπειτα από το πλήγμα που δέχθηκαν, καθώς ο ολοένα αυξανόμενος πληθωρισμός εγείρει φόβους ότι θα μπορούσε να πυροδοτήσει αλλαγή της στάσης της Fed.

Συγκεκριμένα, η Apple πραγματοποιεί ράλι 2,27%, η Facebook σημειώνει άνοδο 1,13%, η Amazon 1%, η Netflix 0,8%, όπως και η μητρική της Google, η Alphabet, που διαπραγματεύεται με κέρδη 1%.

Ορισμένοι αναλυτές, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της CFRA, Σαμ Στόβαλ, δήλωσαν πως ήταν αναμενόμενο ότι οι επενδυτές θα αγοράσουν τις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών στο βαθμό που είχαν υποχωρήσει.

Στο θετικό κλίμα της ημέρας συμβάλλει επίσης το γεγονός ότι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα, κατά 34.000 στις 473.000, έναντι εκτιμήσεων για 500.000.

Τέλος, η επιστροφή στις μετοχές δείχνει να τροφοδοτείται περαιτέρω και από τη βουτιά που σημειώνουν τα κρυπτονομίσματα, τα οποία είδαν να εξανεμίζονται περισσότερα από 365 δισ. δολάρια της συνολικής τους κεφαλαιοποίησης σήμερα, αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε μέσω twitter ότι ο τεχνολογικός κολοσσός του δεν θα αποδέχεται το πλέον το bitcoin ως μέσο πληρωμής για οικολογικούς λόγους.

Σε αυτό το κλίμα άλλωστε, η ναυαρχίδα των ψηφιακών νομισμάτων σημειώνει απώλειες σταθερά άνω του 10% σήμερα, ενώ η τιμή του νωρίτερα είχε υποχωρήσει κάτω και από τα 50 χιλιάδες δολάρια.