Άνοδος 1,65% για το αργό - Παραμένουν μεγάλες οι εβδομαδιαίες απώλειες

Άνοδος 1,65% για το αργό - Παραμένουν μεγάλες οι εβδομαδιαίες απώλειες

Ανοδικά κινούνται την Παρασκευή οι τιμές του αργού, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης δημιουργούν ερωτηματικά σχετικά με την ζήτηση του πετρελαίου, χωρίς ωστόσο το γεγονός αυτό να επηρεάζει την πτώση των τιμών του πετρελαίου που φτάνει σε εβδομαδιαίο επίπεδο στο 6,2%.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το ευρωπαϊκό brent βρίσκεται στα 58,66 δολάρια/βαρέλι, με αύξηση της τιμής κατά 0,95 δολάρια το βαρέλι ή 1,65%.

Αύξηση 1,09% ή 0,57 δολαρίων ανά βαρέλι σημειώνει και η τιμή στο συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου του αμερικανικού West Texas Intermediate, το οποίο βρίσκεται στα 53,02 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, παρά τη σημερινή άνοδο του αργού, η εβδομάδα αναμένεται να κλείσει με σημαντική μείωση των τιμών, με το brent να έχει εβδομαδιαία πτώση της τάξης του 6,2% και το WTI 5,6%.

Μιλώντας στον ιστότοπο Marketwatch, o αναλυτής αγορών ενέργειας της IHS Markit Marshall Steeves επισήμανε πως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την επιβράδυνση της ανάπτυξης του τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς φοβούνται πως η γενική οικονομική επιβράδυνση θα συμπαρασύρει σε πτώση τη ζήτηση του πετρελαίου.