Ανοδική αντίδραση για το πετρέλαιο μετά τα χαμηλά 18ετίας

Ανοδική αντίδραση για το πετρέλαιο μετά τα χαμηλά 18ετίας

Ανοδικά κινούνται την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, ξεφεύγοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 ετών στα οποία βρέθηκαν την Δευτέρα., χάνοντας ακόμα και τα επίπεδα των 20 δολαρίων. Ωστόσο, η μεγάλη μείωση της ζήτησης λόγω της πανδημίας ωθούν τις τιμές προς την χειρότερη επίδοση της ιστορίας σε βάθος τριμήνου.

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου για το αμερικανικό West Texas Intermediate διαπραγματεύεται στα 21,32 δολάρια/βαρέλι, με άνοδο 6,12% ή κατά 1,23 δολάρια/βαρέλι.

Παράλληλα, το συμβόλαιο παράδοσης του ευρωπαϊκού brent διαπραγματεύεται στα 23,49 δολάρια, ενισχυμένο κατά 3,21% ή κατά 0,73 δολάριο/βαρέλι.

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα οι τιμές υποχώρησαν κάτω και από τα 20 δολάρια/βαρέλι, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 ετών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, η τιμή του Brent υποχώρησε κατά 65% (-54% μόνο κατά τον Μάρτιο), ενώ παρόμοια εικόνα παρουσίασε και το WTI με πτώση 67%, απώλειες που σηματοδοτούν την χειρότερη τριμηνιαία επίδοση από το 1983, όταν και ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις των συμβολαίων παράδοσης.