Ανοδική αντίδραση για το ευρώ επιστρέφοντας άνω του 1,21 απέναντι στο δολάριο

Ανοδική αντίδραση για το ευρώ επιστρέφοντας άνω του 1,21 απέναντι στο δολάριο

Η ισοτιμία EUR/USD βρήκε ισχυρή στήριξη στο επίπεδο του 1,2050 και λαμβάνοντας ώθηση από την επιστροφή της επενδυτικής διάθεσης ανέκαμψε σύντομα πάνω από το επίπεδο του 1,21.

Ωστόσο, η πολιτική κρίση της Ιταλίας, η συνεχιζόμενη ανησυχία για την πανδημία και η αναμονή των εξελίξεων ενόψει της ορκωμοσίας στην Ουάσιγκτον, αναμένεται να περιορίσουν την επενδυτική διάθεση δημιουργώντας σημάδια κόπωσης στις χρηματιστηριακές αγορές ανά τον κόσμο και περιορίζοντας την πιθανότητα ενός νέου ράλι για την ισοτιμία. Η εικόνα διακυμάνσεων και προς τις δύο κατευθύνσεις συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Οι αγορές περιμένουν την επιβεβαίωση για την υποψηφιότητά της Τζάνετ Γιέλεν για τη θέση του υπουργού Οικονομικών στις Ηνωμένες Πολιτείες κάτι που σίγουρα δεν είναι εναντίον του δολαρίου.

Από τεχνικής άποψης, τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει πολύ για το ζεύγος και η βραχυπρόθεσμη εικόνα εξακολουθεί να δείχνει ότι ο κύκλος της διόρθωσης από τη συνεχή άνοδο των τελευταίων μηνών δεν έχει κλείσει.

Εν τω μεταξύ, η τελευταία ανοδική κίνηση είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ισχυρή αντίσταση κοντά στη ζώνη συμφόρησης του 1,2120 - 30. Μια παρατεταμένη κίνηση άνω του επιπέδου αυτού μπορεί να ωθήσει το ζεύγος πίσω προς το 23,6% Fibo. επίπεδο, γύρω από την περιοχή του 1,2170 -75.

Από την άλλη πλευρά, η περιοχή 1,2050 φαίνεται να παραμένει ως άμεση ισχυρή στήριξη, η οποία εάν σπάσει ενδέχεται να επιταχύνει την ολίσθηση προς το κρίσιμο 1,200 ψυχολογικό επίπεδο.

Αυτό ακολουθείται στενά από το 50% Fibo. επίπεδο, γύρω από την περιοχή 1,1975. Η αποτυχία υπεράσπισης των αναφερόμενων επιπέδων στήριξης θα θεωρηθεί ως έντονο σημάδι αδυναμίας της ισοτιμίας και ο έντονος ανοδικός κύκλος των τελευταίων μηνών θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.