Ανοδικά οι ευρωαγορές με θετική αντίδραση το απόγευμα

Ανοδικά οι ευρωαγορές με θετική αντίδραση το απόγευμα

Θετικό γύρισμα πραγματοποίησαν στην πλειοψηφία τους οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τα ταμπλό της Γηραιάς Ηπείρου να λαμβάνουν ώθηση από το ανοδικό άνοιγμα της Wall Street αφότου ο Ντ. Τραμπ ανακοίνωσε έπεκταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ έως τις 30 Απριλίου.

Περαιτέρω βελτίωση του κλίματος έφερε η ανακοίνωση της Johnson & Johnson για την έναρξη των πειραματικών δοκιμών του εμβολίου σε ανθρώπους το ερχόμενο φθινόπωρο, σημειώνοντας ότι η αδειοδότησή του για χρήση επείγουσας ανάγκης θα μπορεί να αναμένεται στις αρχές του 2021, αν επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητά του.

Σε αυτό το κλίμα, ο Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 1,3% στις 314,88 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πανευρωπαϊκός δείκτης έχει καταγράψει κέρδη στις έξι από τις οκτώ τελευταίες του συνεδριάσεις, αν και στο σύνολο του μήνα σημειώνει συνολικές απώλειες 16,18%.

Στα υπόλοιπα ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε σημαντικά κατά 1,9% στις 9.815 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,6% και ολοκλήρωσε στις 4.378 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1% στις 5.563 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, τέλος, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε μικρή άνοδο 0,3% στις 16.872 μονάδες, όχι όμως και ο ισπανικός IBEX 35 που υποχώρησε κατά 1,7% κλείνοντας στις 6.659 μονάδες.

Στις εταιρικές αποδόσεις, στις κορυφές του ευρωπαϊκού δείκτη blue chips βρέθηκε ο προμηθευτής λογισμικού απομακρυσμένης εργασίας TeamViewer, που συνεχίζει να επωφελείται από το κλείσιμο εργασιακών χώρων στην Ευρώπη και κατέγραψε άνοδο 6,7%.

Ακόμα καλύτερη πορεία, με άλμα 11%, πραγματοποίησε η εταιρεία καζίνο Evolution Gaming.