Αναιμικά κέρδη στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στα κρούσματα

Αναιμικά κέρδη στην Ευρώπη με το «βλέμμα» στα κρούσματα

Μικρά κέρδη σημειώνουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως κάνουν την επανεμφάνισή τους.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,2%, με τις τηλεπικοινωνίες να κερδίζουν 2,2%, ενώ ο κλάδος ταξιδιών και αναψυχής υποχωρεί 0,7%.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κινείται πτωτικά κατά 0,23%,στις 12.915 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,11% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE καταγράφει κέρδη κατά 0,47% στις 6.182 μονάδες. 

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας IBEX 35 κινείται οριακά στις 7.255 και ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,24% στις 20.263 μονάδες. 

Στα μακροοικονομικά νέα, ύφεση ρεκόρ 20,4% κατέγραψε κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους η βρετανική οικονομία, έπειτα από ένα -2,2% του ΑΕΠ κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2020, εξαιτίας της κρίσης της επιδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία, η βρετανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με την «χειρότερη ύφεση που έχει καταγραφεί ποτέ».

Η μεγαλύτερη υποχώρηση του ΑΕΠ καταγράφηκε τον Απρίλιο, οπότε βρίσκονταν σε ισχύ μέτρα σχεδόν ολικού lockdown, με σχεδόν πλήρη παύση της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ τον Μάιο υπήρξε ελαφρά αύξηση της ανάπτυξης κατά 2,4%, για να ακολουθήσει επιτάχυνση κατά 8,7% τον Ιούνιο.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Sunrise Communications ενισχύεται 26,8% αφότου η Liberty Global υπέβαλε προσφορά εξαγοράς για τον ελβετικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο, σε μια συμφωνία που αποτιμάται στα 6,8 δισ. ελβετικά φράγκα.