Άλμα στις 810 μονάδες για το Χ.Α.

Άλμα στις 810 μονάδες για το Χ.Α.

Η εγχώρια κεφαλαιαγορά παρέμεινε δυνατή, διατηρώντας το αγοραστικό από τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό έχει διπλή σημασία, διότι αφενός επέστρεψε σε χαμηλότερα σημεία και επιβεβαίωσε τεχνικά το αγοραστικό σήμα, αφετέρου παρουσίασε ιδιαίτερη ανθεκτικότητα κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις παρά την έντονη διάθεση διόρθωσης των διεθνών αγορών.

Έτσι, έχουμε τα εξής: πρώτον, προσώρας επιτυγχάνεται εύκολα ο στόχος των 805 μονάδων από τον βραχυπρόθεσμο σχηματισμό, αφήνοντας ήδη χαμόγελα σε όσους ακολούθησαν την κίνηση δεύτερον, ο Γενικός αφήνει την αίσθηση ότι η κατοχύρωση των 805 μονάδων θα επιτευχθεί και σε ημερήσιο κλείσιμο, διότι και οι όγκοι είναι ικανοποιητικοί, αλλά και η συμπεριφορά των επιμέρους μετοχών, και δη των δεικτοβαρών, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηρισθεί μεσοπρόθεσμα, τίθενται στόχοι προς την περιοχή των 880 μονάδων, ειδικά να ισχύσει το παραπάνω σενάριο˙ τρίτον, στέκεται το επίπεδο 794-797 ως περιοχή στήριξης, σε περίπτωση πισωγυρίσματος.

Όσον αφορά σε επιμέρους ανάλυση, ιδιαίτερα θετική εικόνα έχει τόσο ο ΟΤΕ όσο και ο ΟΠΑΠ, καθώς όντας ιδιαίτερα αμυντικές μετοχές το τελευταίο διάστημα, η συσσώρευση και η μετέπειτα διάσπαση των έως πρότινος αντιστάσεων, ανοίγει τον δρόμο για μεγάλη (σε εύρος) κίνηση, συνεπικουρούμενη βεβαίως και από την εικόνα διεθνώς. Υπενθυμίζουμε δε, ότι οι ΗΠΑ κινούνται προς τη λήξη του σεναρίου του δημοσιονομικού πακέτου και επίσημα, κάτι που μπορεί να αναζωπυρώσει την επιθετική μεσοπρόθεσμα ανοδική κίνηση εκείθεν, σε συνδυασμό με τα καθησυχαστικά σχόλια του Powell για ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων.

Επίσης, οι όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Viohalco έχουν επιθετική διάθεση, με ιδιαίτερη προσοχή στην Τέρνα, Ενεργειακή η συμπεριφορά τόσο της ίδιας όσο και της μητρικής είναι πολύ καλή.

Τα παραπάνω έχουν ένα ακόμα σημείο αναφοράς, τη συμπεριφορά των τραπεζών: ο τραπεζικός κλάδος καταγράφει ισχυρή άνοδο έως και 5,8% με πρωτεργάτη την ούτως ή άλλως επιθετικότερη των τεσσάρων Alpha Bank, έχοντας κατά νου ότι σήμερα ο ΔΤΡ δίνει και αυτός σήμα αγοράς, ιδιαίτερα αν το κλείσιμο είναι -όπως όλα δείχνουν- θετικό και πέριξ των επιπέδων, θέτοντας ως στήριξη τις 480 μονάδες.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.