Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για τον S&P 500 λόγω του εμπορίου

Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για τον S&P 500 λόγω του εμπορίου

Η έντονη φημολογία για μία κατ'' αρχήν εμπορική συμφωνία μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, που διαδέχθηκε την αισιοδοξία που εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος Τραμπ, οδήγησε σε σημαντικά κέρδη και τους τρεις κυριότερους δείκτες και σε νέα ιστορικά υψηλά τον διευρυμένο S&P 500.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, Ουάσιγκτον και Πεκίνο κατέληξαν σε μια επί της αρχής προκαταρκτική εμπορική συμφωνία, σημειώνοντας παράλληλα πως η αποκαλούμενη συμφωνία «πρώτης φάσης» αναμένει πλέον την υπογραφή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το Bloomberg επικαλέστηκε στο δημοσίευμά του ανώνυμες πηγές, που είναι καλά ενημερωμένες για την πορεία των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων, με μια από τις πηγές ανέφερε επίσης ότι αναμένεται σύντομα ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ ενημερώνεται αυτή την ώρα από τους ανώτατους συμβούλους του για τις εμπορικές συνομιλίες με το Πεκίνο για τα δεδομένα της επί της αρχής συμφωνίας.

Νωρίτερα πάντως, σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ φέρονταν να προσέφεραν στο Πεκίνο ακύρωση μιας νέας σειράς δασμών αξίας 160 δισ. δολαρίων σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, οι οποίοι θα ετίθεντο σε ισχύ από την ερχόμενη Κυριακή, καθώς και μείωση κατά 50% των υφιστάμενων δασμών σε κινεζικά αγαθά αξίας περίπου 375 δισ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Πρόεδρος Τραμπ είχε γράψει στο Twitter ότι οι δύο χώρες βρίσκονται πολύ κοντά στη συμφωνία «Πρώτης Φάσης».

Σε αυτό το κλίμα διάχυτης αισιοδοξίας μεταξύ των επενδυτών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 28.131,92 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,79%.

Νέα ιστορικά υψηλά κατέγραψε ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, κλείνοντας με άνοδο 0,86% στις 3.168,56 μονάδες, ενώ κέρδη 0,73% σημείωσε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που διαμορφώθηκε στις 8.717,32 μονάδες.

Στο ταμπλό, με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών Caterpillar (+1,9%) και Micron Technology (+3,5%), ενώ σημαντικά οφέλη αποκόμισαν και οι τραπεζικές μετοχές με τις Bank of America,  J.P. Morgan Chase και Citigroup να ενισχύονται με ποσοστά άνω του 1,5%.