Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 21:53

-A +A

Η Κίνα δίνει τη χαριστική βολή στο Bitcoin: Κλείνει όλα τα ανταλλακτήρια

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 21:53
Η Κίνα δίνει τη χαριστική βολή στο Bitcoin: Κλείνει όλα τα ανταλλακτήρια
-A +A

Οι κινεζικές αρχές σχεδιάζουν να απαγορεύσουν πλήρως τις δημόσιες συναλλαγές με το Bitcoin και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται από πολλούς αναλυτές ως η χαριστική βολή προς μια αγορά αξίας άνω των 150 δισ. δολαρίων, που εμφανίστηκε πριν τέσσερα χρόνια και δημιούργησε μια τεράστια «φούσκα» -μαζί φυσικά με υπερκέρδη για αρκετούς επενδυτές. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch, η κεντρική τράπεζα της Κίνας -της χώρας στην οποία αντιστοιχεί το 23% των συνολικών συναλλαγών με Bitcoin- έχει ήδη εκπονήσει τις σχετικές διατάξεις με τις οποίες θα απαγορεύεται οι κινεζικές πλατφόρμες να περιλαμβάνουν το Bitcoin και τα άλλα όμορα νομίσματα. Είχε προηγηθεί, πριν μία περίπου εβδομάδα, η «προειδοποιητική βολή» του Πεκίνου, με την απαγόρευση των δημόσιων προσφορών και της άντλησης κεφαλαίων μέσω των ψηφιακών νομισμάτων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ένας από τους λόγους της εκρηκτικής ανόδου της «ισοτιμίας» του Bitcoin έναντι του δολαρίου ήταν και το γεγονός ότι αρκετοί Κινέζοι είχαν αρχίσει να το χρησιμοποιούν ποντάροντας στην υποτίμηση του γιουάν. Παράλληλα δε, αποτελούσε γι'' αυτούς μία μέθοδο παράκαμψης του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να βγάλουν κεφάλαια εκτός της αυστηρά ελεγχόμενης κινεζικής αγοράς.

«Όταν αρχίζουμε να ακούμε για οδηγούς ταξί στο Χονγκ Κονγκ να έχουν γίνει εκατομμυριούχοι αγοράζοντας Bitcoin, τότε πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι αυτή η εξέλιξη δεν έχει αναγκαστικά να κάνει με τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς», δήλωσε στο Bloomberg ο Mark McFarland, επικεφαλής οικονομολόγος της Union Bancaire Privee SA HK του Χονγκ Κονγκ.

Σημειώνεται ότι η «ισοτιμία» του Bitcoin έχει ενισχυθεί κατά περίπου 600% μέσα σε διάστημα ενός έτους, ενώ κάποια στιγμή ξεπέρασε και τα 5.000 δολάρια.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα