Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, 16:08

-A +A

Goldman Sachs: Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σταθερές το 2020

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, 16:08
Goldman Sachs: Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σταθερές το 2020
-A +A

Κοντά στην τιμή των 60 δολαρίων το βαρέλι θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται το αργό τύπου Brent, κυρίως λόγω της απουσίας κάποιου σημαντικού σοκ στην αγορά ενέργειας, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs, που σημειώνει ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent βρέθηκαν εγκλωβισμένα ανάμεσα στις «επιδεινούμενες προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη και στις κλιμακούμενες εντάσεις στην Μέση Ανατολή» τις τελευταίες εβδομάδες. 

Πάντως, παρά την φαινομενική «απάθεια» στις ενεργειακές αγορές, η επενδυτική τράπεζα αναμένει ότι η βελτίωση κάποιων θεμελιωδών μεγεθών μπορεί να ωθήσει σε υψηλότερα επίπεδα τις τιμές του «μαύρου χρυσού» μέσα στους επόμενους μήνες. 

«Η απουσία ανάπτυξης ή οι κλιμακούμενες γεωπολιτικές εντάσεις οι οποίες όμως δεν μετατρέπονται σε ενεργειακά σοκ, πιθανότατα να διατηρήσουν τις τιμές του Brent στα 60 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας», τονίζει η Goldman Sachs. 

«Οι συνεχιζόμενες περικοπές από τα μέλη του OPEC και η επιβράδυνση στη σχιστολιθική εξόρυξη πετρελαίου θα αντισταθμίσουν την αυξανόμενη παραγωγή από κράτη εκτός OPEC και τη μέτρια ανάπτυξη της ζήτησης το επόμενο έτος», αναφέρει επίσης. 

Σήμερα, το Brent υποχωρεί 0,3% στα 59,51 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI σημειώνει άνοδο 0,5% στα 54,21 δολάρια το βαρέλι. 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα