Goldman Sachs: Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σταθερές το 2020

Goldman Sachs: Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σταθερές το 2020

Κοντά στην τιμή των 60 δολαρίων το βαρέλι θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται το αργό τύπου Brent, κυρίως λόγω της απουσίας κάποιου σημαντικού σοκ στην αγορά ενέργειας, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs, που σημειώνει ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent βρέθηκαν εγκλωβισμένα ανάμεσα στις «επιδεινούμενες προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη και στις κλιμακούμενες εντάσεις στην Μέση Ανατολή» τις τελευταίες εβδομάδες. 

Πάντως, παρά την φαινομενική «απάθεια» στις ενεργειακές αγορές, η επενδυτική τράπεζα αναμένει ότι η βελτίωση κάποιων θεμελιωδών μεγεθών μπορεί να ωθήσει σε υψηλότερα επίπεδα τις τιμές του «μαύρου χρυσού» μέσα στους επόμενους μήνες. 

«Η απουσία ανάπτυξης ή οι κλιμακούμενες γεωπολιτικές εντάσεις οι οποίες όμως δεν μετατρέπονται σε ενεργειακά σοκ, πιθανότατα να διατηρήσουν τις τιμές του Brent στα 60 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας», τονίζει η Goldman Sachs. 

«Οι συνεχιζόμενες περικοπές από τα μέλη του OPEC και η επιβράδυνση στη σχιστολιθική εξόρυξη πετρελαίου θα αντισταθμίσουν την αυξανόμενη παραγωγή από κράτη εκτός OPEC και τη μέτρια ανάπτυξη της ζήτησης το επόμενο έτος», αναφέρει επίσης. 

Σήμερα, το Brent υποχωρεί 0,3% στα 59,51 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI σημειώνει άνοδο 0,5% στα 54,21 δολάρια το βαρέλι.