Alpha και Eurobank χτύπησαν το "καμπανάκι" στο Χ.Α.

Alpha και Eurobank χτύπησαν το "καμπανάκι" στο Χ.Α.

Οι διοικήσεις των Alpha Bank και Eurobank χτύπησαν το «καμπανάκι» της έναρξης των συναλλαγών της Λεωφόρου Αθηνών την Τετάρτη, σε εκδήλωση με αφορμή την εισαγωγή των νέων μετοχών των δύο τραπεζών στο ταμπλό.

Ο πρόεδρος του Ομίλου ΕΧΑΕ, κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, απέδωσε εύσημα για την επιτυχία των αυξήσεων κεφαλαίου των δύο τραπεζών, μέσα σε «πολύ δύσκολες συνθήκες», όπως είπε, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ολοκλήρωσή τους αποτελεί αφετηρία για την ολική επάνοδο του τραπεζικού κλάδου της χώρας.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ο τραπεζικός κλάδος έχει «πληρώσει» υπέρ το δέον το κόστος της κρίσης, υπενθυμίζοντας ότι όταν το 2007 η συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς ήταν 200 δισ. ευρώ, η κεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου αποτελούσε το 40% αυτής, ήταν δηλαδή στα 80 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Alpha Bank, κ. Βασίλης Ράπανος, έκανε λόγο για μια «ιστορική ημέρα» για την επάνοδο των τραπεζών, τονίζοντας ότι υπάρχουν «τεράστιες ευκαιρίες και προκλήσεις» από εδώ και πέρα, και ότι η μεγάλη πρόκληση είναι «να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών και των μετόχων μας».

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και οι τράπεζες θα είναι παρούσες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Eurobank, κ. Νίκος Καραμούζης, επισήμανε ότι «ταλαιπωρηθήκαμε πολλοί τα τελευταία χρόνια, όλοι μας» και ότι ήρθε η ώρα «να γυρίσουμε στις δουλειές μας» για ένα «γενικευμένο ανασκούμπωμα».

Ο κ. Καραμούζης ευχαρίστησε τους μετόχους που στήριξαν την ΑΜΚ της τράπεζας, τόνισε πως στόχος είναι «η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης σε όλη την ελληνική κοινωνία» και εξέφρασε την πεποίθηση πως «όλοι μαζί μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Χαράλαμπος Γκότσης, ο πρώην διοικητής της ΤτΕ και επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Eurobank στη Βουλγαρία, κ. Γ. Προβόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς και νυν στέλεχος της Alpha Bank κ. Αλέξης Πιλάβιος κ.α.