Σε δέκα ή είκοσι χρόνια η Τουρκία θα μας έχει καταπιεί
Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Σε δέκα ή είκοσι χρόνια η Τουρκία θα μας έχει καταπιεί

Ένα δίκιο το έχουν οι Τούρκοι, κύριε Πρόεδρε. Στο ότι έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή χώρα. Ας δουν όλοι οι Έλληνες που ήταν η Τουρκία πριν είκοσι χρόνια και που είναι σήμερα.  

Η Ελλάδα, κύριε πρόεδρε, χρειάζεται ένα όραμα για το μέλλον. Η Τουρκία έχει μετατραπεί από παρία της διεθνούς κοινότητας σε έναν ισχυρό οικονομικό παράγοντα. Μόνο στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας η χώρα αυτή συντηρεί χιλιάδες επιχειρήσεις. Η Τουρκία από την χρεοκοπία και την ελεημοσύνη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει μετατραπεί σε έναν παίκτη με υψηλό ρόλο σε όλες εκείνες τις χώρες που θέλει να τις εντάξει στη ζώνη επιρροής της.  

Το πώς χρησιμοποιεί η Τουρκία τη δύναμη που έχει αποκτήσει, αυτή είναι μία άλλη συζήτηση. Ότι ο υψηλός πληθωρισμός πλήττει τους πολίτες της Τουρκίας είναι επίσης ένα άλλο θέμα. Θα πρέπει, πάντως, να καταλάβουμε ότι στην κάθε χώρα επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες και δεν κρίνονται όλα στη λογική του άσπρου - μαύρου.

Αν η Τουρκία δεν είχε βιομηχανίες και δεν ήταν μια εξαγωγική χώρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Οικονομία της βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει! Επίσης, ο υψηλός πληθωρισμός και τα δεινά των Τούρκων πολιτών αποτελούν μία ένδειξη για το τι θα συνέβαινε και στην Ελλάδα αν βρισκόμασταν εκτός Ευρώπης. Εκτός Ευρώπης και χωρίς την παραγωγική βάση που έχει σήμερα η Τουρκία.

Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το θέμα μας. Στην παραγωγική βάση της Ελλάδας. Εδώ χρειάζεται, κύριε Πρόεδρε, ένα σχέδιο για το πώς η χώρα αυτή θα αποκτήσει βιομηχανία, την οποία πριν δεκαετίες την είχε και δεν θα εξαρτά πλέον το μέλλον της μόνο από τον τουρισμό και τις υπηρεσίες. Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης με σοβαρά κίνητρα για μεγάλες επενδύσεις. Είναι η ισχυρότερη απάντηση που μπορεί να δοθεί για το μέλλον. Μόνο μία ισχυρή Οικονομία μπορεί να εξασφαλίσει τη χώρα έναντι των όποιων επιβουλεύονται την ανεξαρτησία της.  

Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε είχε πει ο Γιώργος. Σωστά! Αν δεν αλλάξουμε, η Τουρκία δεν θα χρειαστεί να μας κάνει πόλεμο. Σε δέκα ή είκοσι χρόνια θα μας έχει καταπιεί. Λόγω μεγέθους…  

Ο φιλελεύθερος