Υπ. Μεταφορών και Υποδομών: Προαιρετικό το διαχωριστικό προστασίας στα ταξί

Υπ. Μεταφορών και Υποδομών: Προαιρετικό το διαχωριστικό προστασίας στα ταξί

Διαχωριστικό προστασίας θα μπορεί να τοποθετείται προαιρετικά πλέον στα ταξί, διαχωρίζοντας τις δυο μπροστινές θέσεις από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό, σύμφωνα με απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα, ορίζεται η δυνατότητα τοποθέτησης διαχωριστικού, σε προαιρετική και προσωρινή βάση, σε Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα για την προστασία επιβατών και οδηγού έναντι του κορονοϊού.

Το διαχωριστικό θα τοποθετείται κατά τρόπο που θα διαχωρίζει τη σειρά καθισμάτων οδηγού - συνοδηγού από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, θα είναι διαφανές, άχρωμο, ασφαλώς στερεωμένο και δεν θα επηρεάζεται η ορατότητα των επιβαινόντων.

Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζεται, με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή εκμεταλλευτή του Ε.Δ.Χ. Οχήματος, -όπως επισημαίνεται- η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών.

Υπενθυμίζεται ότι και στις μετακινήσεις με ταξί συνεχίζεται το μέτρο μεταφοράς ενός επιβάτη, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους, ενώ η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη.