Α. Ξανθός: Πρώτη φορά που γίνεται μείζον ζήτημα η αντικατάσταση διοικητών

Α. Ξανθός: Πρώτη φορά που γίνεται μείζον ζήτημα η αντικατάσταση διοικητών

Πρώτη φορά ανάγεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα η αντικατάσταση διοικητών νοσοκομείων, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στον απόηχο του σκανδάλου που ξέσπασε με την απομάκρυνση δεκάδων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Ξανθός υπεραμύνθηκε της διαδικασίας αξιολόγησης, τονίζοντας ότι το υπουργείο Υγείας δεν αρκέστηκε στις εισηγητικές εκθέσεις των υγειονομικών περιφερειών, αλλά κάλεσε όλα τα εξεταζόμενα στελέχη σε προφορική συνέντευξη ενώπιον πενταμελούς επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν καταρτισμένοι επιστήμονες αλλά και αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Ξανθός σημείωσε μάλιστα ότι «δύο ή τρεις» διοικητές νοσοκομείων προσπάθησαν να «προκαλέσουν πρόβλημα» δαπανώντας μέρος του κονδυλίου που δόθηκε για φάρμακα ώστε να κάνουν άλλες δαπάνες, προσθέτοντας πως οι ενέργειες των εν λόγω διοικητών κινήθηκαν «στα όρια παρέμβασης του εισαγγελέα».

Απαντώντας δε στις καταγγελίες διοικητών ότι η κάθε συνέντευξη κράτησε ενάμισι λεπτό, ο κ. Ξανθός απάντησε ότι δόθηκαν «15 λεπτά σε όλους».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, από τους σημερινούς διοικητές θα παραμείνουν στις θέσεις τους 11. Συμπεριλαμβανομένων άλλων διοικητικών στελεχών θα διατηρηθούν περίπου 90 με 100 άτομα.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι κανένας από τους αποχωρήσαντες διοικητές δεν θα λάβει αποζημίωση, με δεδομένο ότι υπήρξε αξιολόγηση του έργου τους, και διαβεβαίωσε πως οι νέοι διοικητές θα πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Τέλος, επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που διοικητές έμειναν σε νοσοκομεία 11 μήνες μετά την αλλαγή κυβέρνησης, ενώ συνήθως οι αλλαγές γίνονται εντός εξαμήνου μετά τις εκλογές.

Διαβάστε Περισσότερα