Α. Ξανθός: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με το κομματικό κράτος...

Α. Ξανθός: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με το κομματικό κράτος...

«Εμείς δεν έχουμε δουλείες σε σχέση με τον τρόπο που λειτουργούσε επί 40 χρόνια το πελατειακό και κομματοκρατούμενο κράτος στη χώρα μας και θεωρούμε πως πρέπει να αλλάξει»! Τάδε έφη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στη Βουλή, μολονότι – όπως έχει αποκαλύψει και το liberal.gr - συγγενείς και φίλοι έχουν βρεθεί σε κρατικές θέσεις.

Παράλληλα, ο ίδιος επιχείρησε να υπεραμυνθεί της απόφασης της κυβέρνησης για την αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων. «Τους κρατήσαμε για 11 μήνες για πρώτη φορά με αλλαγή κυβέρνησης τους προηγούμενους διοικητές, ενώ οι άλλες κυβερνήσεις σύντομα προχωρούσαν σχεδόν άμεσα σε αντικατάσταση χωρίς αποτίμηση της θητείας τους», είπε, αφήνοντας σχεδόν τους πάντες άφωνους.

Λίγο αργότερα, πάντως, ομολόγησε ότι στις τελικές κρίσεις μπορεί να έγιναν και κάποια …λάθη! «Πρώτη φορά ακολουθήθηκε η διαδικασία αξιολόγησης - Μπορεί να έγιναν και λάθη στις τελικές κρίσεις, αλλά σεβαστήκαμε απόλυτα την αρνητική κρίση της Επιτροπής αξιολόγησης», σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, πήγε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι «από ένα βιογραφικό και μια συνέντευξη 15 λεπτών δεν μπορείς κρίνεις απόλυτα έναν άνθρωπο αλλά αυτή αξιολόγηση έγινε χωρίς είναι προαπαιτούμενο»!

Α. Διαμάντης