V. Putin: Η Ρωσία δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με την Τουρκία

V. Putin: Η Ρωσία δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με την Τουρκία

Στην ετήσια συνέντευξη τύπου που παραχωρεί σε εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin μίλησε για την Συρία, τις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας και την οικονομία.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η Ρωσία εν μέρει κατάφερε να ενώσει τις κυβερνητικές και αντιπολιτευόμενες δυνάμεις στη Συρία κατά του ISIS και τόνισε πως η Ρωσία θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιθέσεις όσο συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού.

Ο κ. Putin δήλωσε πως η Ρωσία δεν χρειάζεται μια μόνιμη βάση στη Συρία ενώ πρόσθεσε πως δεν μπορεί να φανταστεί καλύτερη πολεμική άσκηση για την Ρωσία από τις επιχειρήσεις στην Συρία.

Ο Vladimir Putin τόνισε πως η Ρωσία δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με την Τουρκία η οποία κρύβεται πίσω από τους συμμάχους της μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

Για την Ουκρανία ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν κυρώσεις κατά της Ουκρανίας μίας και η Μόσχα επιθυμεί η σύγκρουση να λυθεί το συντομότερο δυνατόν. Ο V. Putin δήλωσε πως "ουδέποτε είπαμε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι εκεί που εκτελούν ορισμένα καθήκοντα μεταξύ άλλων στον στρατιωτικό τομέα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν εκεί ρωσικές τακτικές δυνάμεις, αντιληφθείτε τη διαφορά".

Για την ρωσική οικονομία ο Vladimir Putin τόνισε πως πλέον η κρίση έχει ξεπεραστεί ενώ αναμένεται 0,7% ανάπτυξη το 2016, 1,9% το 2017 και 2,4% το 2018.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η Μόσχα είχε υπολογίσει τον προϋπολογισμό του 2016 με βάση την τιμή του πετρελαίου στα 50 δολάρια το βαρέλι, μια εκτίμηση η οποία ήταν υπερβολικά αισιόδοξη μιας και η τρέχουσα τιμή κυμαίνεται στα 37 δολάρια το βαρέλι. Όμως, παρά την πτωτική τάση των τιμών του πετρελαίου, η ρωσική κυβέρνηση δεν θα αναπροσαρμόσει τον προϋπολογισμό της, δήλωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως πρέπει να αντικαταστήσουν τα εισαγόμενα προϊόντα με εγχώρια και να τροποποιηθεί τη δομή της οικονομίας ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα της εργασίας  και να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα.