Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη- Νετανιάχου

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη- Νετανιάχου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στη Λευκωσία, οι κύριοι Αναστασιάδης και Νετανιάχου, συζήτησαν διμερή θέματα, ζητήματα που αφορούν την προετοιμασία της τριμερούς συνάντησης Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ τον προσεχή Ιανουάριο, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Νετανιάχου και για την αυριανή τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, που θα γίνει στην Αθήνα. Αύριο το πρωί, ο Kύπριος πρόεδρος θα έχει κατ'' ιδίαν συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, του Αμπντέλ Φαττάχ Αλ-Σίσι, την οποία θα ακολουθήσουν διμερείς διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί κατ'' ιδίαν συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, και αργότερα κατ'' ιδίαν συνάντηση των τριών ηγετών και τριμερείς διαβουλεύσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των τριών χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ