Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στους δρόμους από τον «Διομήδη»

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στους δρόμους από τον «Διομήδη»

Κλειστοί είναι από το απόγευμα δύο δρόμοι στη Θεσσαλονίκη, λόγω υπερχείλισης χειμάρρων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κλειστή είναι η 8η οδός Ταγαράδων και η προέκταση της οδού Ανδρέα Παπανδέου στα Βασιλικά. Και στα δύο σημεία υπάρχει σήμανση και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακείμενες οδούς.

Σε επιφυλακή είναι Πολιτική Προστασία και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Διομήδης». Συνολικά 100 εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους της Ημαθίας, της Πιερίας, της Πέλλας και του Κιλκίς, για να παραμείνει ανοιχτό και ασφαλές το οδικό δίκτυο.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες, σε από το 94ο έως το 98ο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στα οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου, 3-5 Πηγαδίων, Βόρα και Ελατοχωρίου, από το από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) και στην στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας.

Εξάλλου, λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη δημοτική οδό Νέας Λυκόγιαννης - Παλαιάς Λυκόγιαννης (Ημαθία), στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας - Αγίου Σπυρίδωνα (περιοχή Ξηρολάκι Πιερίας ), στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας - Βραστάμων (Χαλκιδική) και στο στο 1ο χιλιόμετρο δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Ν.Μουδανιών - Σιθωνίας με το δημοτικό διαμέρισμα Ολύνθου(Χαλκιδική).