Θέμα ωρών η συμφωνία με τους θεσμούς

Θέμα ωρών η συμφωνία με τους θεσμούς

Euroworking Group με τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 8.00 μμ με αντικείμενο την υπό διαμόρφωση συμφωνία μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μέχρι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η απογευματινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας για τα προαπαιτούμενα που θα οδηγήσει στην καταβολή της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ.

Ενδεικτικό είναι ότι κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομίας επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και ότι εντός των επόμενων δύο ωρών θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Ωστόσο όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας υποβάθμισε πάντως τις αρχικές προσδοκίες, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για το καθοριστικό EWG για την έγκριση της συμφωνίας ή την εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, αλλά για προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη στην οποία απλώς θα συζητηθεί η πορεία της διαπραγμάτευσης.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που θα κατατεθεί στη Βουλή αύριο Σάββατο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και η ψηφοφορία προγραμματίζεται για την Τρίτη.