Θ. Θεοχαρόπουλος: Να απομονωθούν οι ακραίες φωνές σε επίπεδο ΕΕ

Θ. Θεοχαρόπουλος: Να απομονωθούν οι ακραίες φωνές σε επίπεδο ΕΕ

Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση τριετίας που θα στηρίζεται από διακόσιους και πλέον βουλευτές και η κίνηση για την ενοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων Δημοκρατικής Συμπαράταξης - Ποταμιού θα συνεισφέρει σ'' αυτή την κατεύθυνση, είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή "ΑΠΕριττα", με τους Κώστα Παπαδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, χαρακτήρισε αναγκαίο για τη χώρα το σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας, με συγκεκριμένη προγραμματική - προοδευτική συμφωνία, ενώ -όπως είπε- ταυτόχρονα θα πρέπει να επιταχυνθούν και οι διαδικασίες για τη δημιουργία του ισχυρού προοδευτικού πόλου στο χώρο της κεντροαριστεράς.

"Και αυτή η κίνηση θα είναι μια κίνηση που θα συνεισφέρει σ'' αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι μόνο αυτή όμως, είναι η βάση. Ο διάλογος και στη βάση τον οποίο προτείνει και Το Ποτάμι. Να γίνει διάλογος άμεσος στη βάση αλλά όχι μόνο στη βάση για να μην καθυστερήσουμε σε ατελείωτα διαδικαστικά σχέδια και επιτροπές" είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε ότι, όπως τον περασμένο Σεπτέμβριο, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα συγκροτήθηκε η Δημοκρατική Συμαπράταξη έτσι και τώρα θα πρέπει να γίνουν "άμεσες και γρήγορες κινήσεις".

Εξάλλου, ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφερόμενος στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής και το προσφυγικό, είπε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει τη μέγιστη εθνική συναίνεση και επισήμανε ότι πλέον δεν έχει καμία δικαιολογία, αν δεν πετύχει ορισμένα πράγματα υπέρ της Ελλάδας.

Όπως υπογράμμισε, μπροστά στην πολιτική των κλειστών συνόρων, που εφαρμόζουν η Αυστρία και άλλες χώρες της Ευρώπης, η ελληνική πλευρά πρέπει να αντιδράσει δημιουργώντας συμμαχίες σε επίπεδο ΕΕ. "Το μήνυμα το σημερινό είναι σοβαρή διαπραγμάτευση και συμμαχίες για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, να απομονωθούν οι ακραίες φωνές σε επίπεδο ΕΕ" είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνησης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέει το χρέος και τη διαπραγμάτευση με την προσφυγική κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ